Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magdalena Orlić

Tko je nova Miss sporta Hrvatske? Odbojkašica koja studira Kineziološki fakultet

Prelog: Magdalena Orli? nova je Miss sporta Hrvatske
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/20
11.07.2022.
u 22:23

Magdalena Orlić peta je odbojkašica koja je postala Miss sporta Hrvatske. Prije nje titulu su osvajale Dina Đolić, Marija Bakula, Martina Hamp i Kristina Knezović.

Magdalena Orlić (19) nova je Miss sporta Hrvatske. Trenira odbojku u zagrebačkom klubu Don Bosco, igra na mjestu srednjeg blokera. U povijesti ovog izbora Magdalena je već peta odbojkašica koja je postala najljepša sportašica Hrvatske. Prije nje ovu laskavu titulu ponijele su Dina Dolić (2000. godine), Marija Bakula (2005.), Martina Hamp (2008.) i Kristina Knezović (2012. godine). Njima možemo dodati još Dinu Korent (prva pratilja 2005.) i Željku Ivačić (prva pratilja 2007.) i imamo sedmorku odbojkašica za igranje utakmica.

– Rođena sam u Slavonskom Brodu, ali u tom gradu sam živjela samo tjedan dana jer su se roditelji preselili u Zagreb. Mama je rekreativno trenirala gimnastiku, a poslije je postala trenerica u zagrebačkom Sokolu. Zbog nje sam prvo zavoljela gimnastiku, ali ritmičku koju sam trenirala u prvom i drugom razredu osnovne škole. No, kako sam rasla, rekli su mi da sam previsoka za taj sport pa sam se prebacila u odbojku – rekla je Magdalena.

Jedno vrijeme trenirala je ritmičku gimnastiku i odbojku.

– Bio je to neizdrživ tempo. Iz škole sam stalno odlazila na treninge, prvo na ritmiku, potom na odbojku. Na kraju sam se odlučila za sport s loptom. Ozbiljno sam počela trenirati u Dinamu s kojim sam igrala u prvoj B juniorskoj ligi. Potom sam prešla u Don Bosco gdje sam i danas. Prošlu sezonu završili smo u Prvoj ligi na drugom mjestu, četiri boda manje od Neba koji se izravno plasirao u Superligu. Od 20 utakmica imali smo 15 pobjeda i pet poraza,. Potom smo igrali kvalifikacije za ulazak u Superligu, ali smo izgubile od Splita. Ništa, sljedeće sezone idemo konačno po plasman u Superligu – istaknula je Magdalena.

U klubu nosi broj 17, a treninzi se održavaju u dvorani OŠ Bartol Kašić na Jarunu.

– Kako stanujem u Rudešu, dvorana mi je na tri minute od kuće – dodala je Magdalena.

Klub su osnovali salezijanci, a kroz dvadeset godina klub je nastupao u svim rangovima natjecanja osim najvišem. Od samog ustanovljenja prvenstva Zagreba za mlađe dobne kategorije klub nastupa u svim kategorijama, klub je 17 puta nastupio na Međunarodnim igrama salezijanske sportske mladeži koje svake godine u jednom europskom gradu okupljaju više od 1000 mladih sportaša.

– Bila sam na PMF-u, a od jeseni sam se prebacila na Kineziološki fakultet. U slobodno vrijeme volim trčati. Ne svaki dan, ali recimo svaki drugi, treći istrčim po šest-sedam kilometara. Trčanje me nekako opušta, ne razmišljam previše o problemima – kaže Magdalena.

Na izbor se prijavila i došla na casting sa svojom najboljom prijateljicom, Reom Krvavica. Njih dvije stanuju u istom kvartu, imaju zajedničke prijatelje. Bile su cimerice u Prelogu u hotelu Panorama gdje se održao izbor. Teško da se u povijesti izbora dogodilo da jedna soba da Miss sporta i prvu pratilju. A to se dogodilo u Prelogu.

– Rea voli roniti s bocom, a ja volim skijanje na vodi. Odnosno skijanje na dasci. Moji roditelji imaju kuću na Krku pa svako ljeto uživam u skijanju – zaključila je Magdalena koja je zablistala, kao i ostale djevojke u večernjoj haljini.brenda G BLUE dizajnerice Gabrijele Kanižaj.

>> Pogledajte i kako je bilo na dočeku Milija Poljička

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije