Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački K-1

Tko je Badr Hari? Gullitu oteo ženu, Cruijffovu nećakinju

'BADR-H~1'
' '
21.02.2013.
u 18:36

Badr ima ozbiljnih problema sa samokontrolom i u ringu pa je tako u finalu K-1 Grand Prixa cipelario Remyja Bonjaskog

Završni K-1 turnir osmorice, koji će se 15. ožujka održati u zagrebačkoj Areni, dobio je atraktivno pojačanje: kontroverznog nizozemskog borca marokanskog podrijetla Badra Harija. On će zamijeniti ozlijeđenog Australca Bena Edwardsa, na drugoj je strani ždrijeba od Cro Copa i u četvrtfinalu će na Azerbajdžanca Samedova.

Smije se boriti, ne i izlaziti

"Prljavi Hari" uprljao je karijeru nekoliko puta, a ima velikih problema i sa zakonom. Odmah nakon zagrebačkog turnira čeka ga suđenje na kojem će se suočiti s osam optužbi, među njima i onom za pokušaj ubojstva. Hariju to neće biti prvi odlazak na sud. Tužio ga je jedan izbacivač, potom vlasnik jednog noćnoga kluba, brat bivšeg partnera, tužila su ga i dva noćna kluba u kojima je radio nerede... Hari u Zagreb dolazi kao optuženik za nedjelo za koje se brani sa slobode nakon što je nekoliko mjeseci proveo iza rešetaka i zbog kojeg će teško izbjeći zatvorsku kaznu. Kada ga je iz istog amsterdamskog zatvora njegov odvjetnik prvi put izvukao, vrlo brzo je bio vraćen jer je prekršio uvjete pod kojim je pušten. Nije se smio pojavljivati u ugostiteljskim objektima. Sa svojom djevojkom Estelle izašao je proslaviti izlazak iz ćelije, no zaboravio je da se restrikcije ne odnose samo na noćne klubove i barove, nego i na restorane. Zašto je uvjet bio baš takav? Pa zato što je na jednom rave tulumu, održanom u Amsterdam areni, tako prebio Koena Everinka da je taj nizozemski milijunaš ostao invalid. Badr je priznao krivicu pa je odmah i zatvoren. Hari je opet vani, opet s istim ograničenjima. Smije putovati i boriti se, ali u noćnim klubovima, barovima i restoranima ne smije biti od 20 do 8 sati ujutro. Dakle, ne smije izvoditi na takva mjesta svoju djevojku Estelle Gullit, bivšu suprugu Ruuda Gullita i kćer najvećeg nizozemskog nogometaša ikada Johana Cruijffa! Estelle je napustila slavnog nogometaša pod izgovorom da ju je ovaj varao, no čini se da joj ni u ovoj vezi, sa 21 godinu mlađim borcem, ne cvjetaju ruže. Kada se pojavio na kick boxing sceni, Badr Hari proglašen je velikim talentom i budućim šampionom.

Badr ima ozbiljnih problema sa samokontrolom i u ringu, pa je tako u finalu K-1 Grand Prixa cipelario Remyja Bonjaskog te je diskvalificiran. Pojas teškaškog prvaka organizacije It's Showtime oduzet će mu jer se nesportski ponio i u borbi protiv drugog favorita zagrebačkog turnira Hesdyja Gergesa.

Vodio ga Cikatićev trener

Mnogi poklonici kick boxinga pamte ga po dvjema borbama s Alistairom Overeemom. Najprije je bio nokautiran (2008.), a onda je sljedeće godine on nokautirao Overeema i otišao do finala K-1 Grand Prixa, gdje je izgubio od Semmyja Schilta. Kojeg je poslije i pobijedio. Za boravka u zatvoru Hari je prilično smršavio pa je izašao kao poluteškaš. Za ovaj turnir pripremao se u amsterdamskom klubu Mike's Gym, gdje je sparirao s Gokhanom Sakijem, koga je nedavno poprilično lako pobijedio. Hari u kick boxing karijeri ima 100 pobjeda (88 nokautom) i 11 poraza.

Badr Hari rođen je u Amsterdamu, ali više se ne bori za Nizozemsku. Činio je to do 2005. i poraza od njemačkog Hrvata Štefana Leke. Bilo je to prvi put da su ga uživo došli gledati njegovi roditelji pa je u ringu zatražio mikrofon kako bi nešto rekao. Dok je govorio, nizozemska publika mu je zviždala pa je poslije rekao da nikad nije svjedočio većoj nezahvalnosti.

Otad nastupa pod marokanskom zastavom više nije s Tomom Harinckom, negdašnjim trenerom Branka Cikatića iz njegovih najboljih dana.

Ključne riječi

Komentara 8

GJ
gjunger
19:16 21.02.2013.

Izuzetno kvalitetan i atraktivan borac,pravi užitak je gledati njegove borbe.

MU
mudroslovka
19:25 21.02.2013.

... i izuzetno zgodan

DU
Deleted user
07:50 22.02.2013.

Prije svega dotični tip sa takvom reputacijom uopće nije poželjan da ulazi u ring. Bez obzira što je u pitanju borilački sport... , ali ipak sport takvim ljudima nije mjesto u sportu !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije