Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale lige

Tko će biti prvak Belgije? Tri su kandidata, a odluka pada sutra u nikad napetijoj završnici

Antwerpen: Doigravanje Jupiler Pro lige između Royal Antwerp FC RAFC i Royale Union Saint-Gilloisea
Foto: LAURIE DIEFFEMBACQ/BELGA
1/2
VL
Autor
hina
03.06.2023.
u 13:15

Dodajmo da se prvak Belgije po prvi put nakon 2012. godine neće automatski plasirati u grupnu fazu Lige prvaka.

Antwerpen, Union Saint-Gilloise i RC Genk u nedjelju će odlučiti o naslovu prvaka Belgije u nikad uzbudljivijoj završnici prvenstva, u kojoj nisu najveći klubovi Anderlecht i Club Brugge. Na ljestvici klub iz Antwerpena vodi sa 46 bodova ispred Uniona, koji ima isti broj bodova, ali je drugi jer je niže rangiran nakon regularne faze, dok RC Genk ima 45 bodova.

Antwerpen je gospodar svoje sudbine, ali najstariji klub u ravničarskoj zemlji putuje u nedjelju u 18.30 sati upravo u Genk koji će morati pobijediti da bi bio prvak. U isto vrijeme, Union je domaćin Club Bruggeu, demotiviranom branitelju naslova, koji je četvrti s 33 boda.
"U ovoj borbi Antwerpen ima 50 posto šanse osvojiti naslov, dok Genk i mi imamo 25 posto šanse", rekao je trener Uniona Karel Geraerts.

Antwerp's supporters pictured before a soccer match between Royal Antwerp FC RAFC and Royale Union Saint-Gilloise, Sunday 28 May 2023 in Antwerp, on day 5 of the Champions' play-offs in the 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS Photo: Tom Goyvaerts/BELGA
Foto: Tom Goyvaerts/BELGA

Antwerpen čak 66 godina nije bio prvak, a propustili su veliku priliku da budu okrunjeni kod kuće prošlog vikenda kada su kod kuće odigrali 1-1 protiv Uniona.

“Status favorita nije bitan”, kazao je Nizozemac Mark Van Bommel, trener crveno-bijelih od početka sezone nakon što je vodio PSV Eindhoven i Wolfsburg. "Imam dojam da su svi protiv Antwerpena i to mi se sviđa". Momčad koju je s milijunima eura izgradio antwerpenski biznismen Paul Gheysens ne uživa iste simpatije kao mali Union.Union je klub iz Saint-Gillesa, jedne od devetnaest općina belgijskog glavnog grada Bruxellesa.

VEZANI ČLANCI:

Drugi briselski klub - uz Anderlecht posljednjih mjeseci u velikim financijskim i sportskim poteškoćama - već dvije godine živi san i povratak u samu elitu belgijskog nogometa. U periodu od od 1907. do 1935. godine Union je osvojio 11 naslova prvaka, ali je 1973. ispao iz Prve lige, u koju se vratio prije dvije godine. Igraju na prastarom stadionu Jospeh Marien, sa samo 9400 sjedećih mjesta, stadionu koji je 1920. godine bio domaćin olimpijskog turnira. 

Borba za naslov između Antwerpena i Uniona mogla bi koristiti trećem klubu, RC Genku, no klub iz Limburga je doživio kolaps u drugoj polovici sezone nakon odlaska nigerijskog napadača Paula Onuachua u Southampton. Dodajmo da se prvak Belgije po prvi put nakon 2012. godine neće automatski plasirati u grupnu fazu Lige prvaka.

 

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije