Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je dozvoljeno

Kako tenisači simulacijama dekoncentiraju protivnike

Max!
Foto: Reuters
1/5
09.03.2015.
u 14:48

Neprecizna pravila idu na ruku majstorima manipulacije...

Poznato je kako povijest uglavnom pamti samo pobjednike, no nakon jubilarnog petog naslova pobjednika Australian Opena Novak Đoković osim kao veliki teniski šampion mogao bi biti i zapamćen kao jedan od većih simulatora u povijesti tog sporta.

Dakako, nije problem u pobjedi, već u načinu na koji je došao do nje. A došao je nakon finalne pobjede protiv Škota Andyja Murrayja, i to nakon što je ovaj uz rezultat 1:1 u setovima Đokoviću trećem setu oduzeo servis. A tada je Srbinu pozlilo, teturao je po terenu, tražio kratki prekid radi liječničke pomoći, žalio se, gunđao, samo da bi opet izašao na teren vratio “break”, par gemova, opet oduzeo servis Murrayju, osvojio set, a onda i projurio do novog naslova.

Iako je ostao džentlmen i odbio spekulirati o tome je li Đoković uistinu bio ozlijeđen ili ne, Murrayev kiseli izraz lica na svečanosti dodjele trofeja govorio je više od tisuću riječi. A onima koji su sumnjali, poprilično zanimljiv bio je i videoisječak meča Đokovića i Juana Martina Del Potra iz 2013. koji je dan nakon finala objavio bivši svjetski broj 1 i današnji komentator Jim Courier, a na kojem se Đoković ponaša potpuno isto kao u finalu protiv Murrayja. Cinici bi zaključili da ga je možda opet bolio isti dio tijela...

Ipak, iako će Murrayevi obožavatelji to finale vjerojatno pamtiti kao prijevaru, nikad se neće moći sa sigurnošću utvrditi je li Đoković simulirao ozljedu ili nije. A ono što se ne može utvrditi izvan razumne sumnje, ne može se niti dokazati. Simuliranje ozljeda i krađa vremena pojave su koje postoje u većini sportova, no po njihovu utjecaju na konačni rezultat te rasprostranjenosti rijetki su sportovi usporedivi s tenisom.

Kako tenisači koriste „rupe“ u pravilima i na taj način dolaze do preokreta u važnim mečevima čitajte u jedinom hrvatskom sportskom tjedniku- Max! koji možete nabaviti na svim kioscima!

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 15

ZV
zvezdan
19:02 09.03.2015.

Ako se nesto pise negativno o Djokovicu onda je on Srbin,a kada osvaja trofeje onda je polu Crnogorac polu Hrvat.Ovde je ocito Srbin jer simulira navodno.Kako ste jadni i bedni to je neverovatno

KA
Karađorđević
16:33 09.03.2015.

Kompleksi su neizlečivi.

01
011sale
16:44 09.03.2015.

Kako ste jadni i bedni.Sad ćete izmisliti milion laži samo da skrenete pažnju sa 5:0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije