Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedrenje

Tina Mihelić i dalje u vodstvu

Tina Mihelić
Tino Jurić
08.06.2010.
u 10:15

Drugog dana europskog prvenstva za klase laser i laser radial stižu i dalje odlični rezultati.

U prvom redu zahvaljujući Tini Mihelić, aktualnoj europskoj prvakinji, međutim redove su konsolidirali i u muškom dijelu reprezentacije.

Dan je obilježila gusta magla koja se spustila nad Tallin i odgodila početak natjecanja. Regatni je odbor morao sa startom pričekati sve do 14.30 kada se magla podigla i dopustila da natjecanje počne.

Laser Radial

Tini Mihelić (3, 1, 1, 2) očito nije smetala magla i čekanje, uspjela je zadržati koncentraciju i još jednim 1. i 2. mjestom u trećem i četvrtom jedrenju učvrstiti svoje vodstvo u ukupnom poretku.

Marina Dujmović (22, 32, 41, 35) imala je nešto lošiji dan pa zauzima 73. poziciju.

Laser

Naši laseraši također su odoljeli iskušenju čekanja da se digne magla. Najbolje je plasiran Milan Vujasinović (1, 15, 8, 4), koji je s današnjim 8. i 4. plasmanom napredovao na 5. mjesto ukupnog poretka. Tonči Stipanović (3, 19, 3, 12) još uvijek s malim oscilacijama zauzima vrlo dobro 12. mjesto. Luka Radelić (15, 3, 16, 4), u trećem i četvrtom jedrenju 16. i 4. ukupno je 19. Odmah iza njega na 21. mjestu nalazi se Aron Lolić (4, bfd, 6, 13).

Daniel Mihelić (8, 10, 23, 9) zauzima 25. mjesto. Ivan Taritaš (42, 12, 12, 14) s prilično konstantnim jedrenjem nalazi se na 40. mjestu. Tonko Kuzmanić (38, 33, 11, 38) nalazi se na 110. mjestu ukupnog poretka.

Počelo Europsko prvenstvo za klasu zvijezda

U talijanskom Viareggiu u ponedjeljak je počelo Europsko prvenstvo za kasu zvijezda. Nakon obavljenih prijava i premjeravanja na startnoj listi našle su se 132 posade. Jedino jedrenje koje se održalo (prema pravilima klase u zvijezdi se jedri samo jedno jedrenje dnevno)  za hrvatske posade prošlo je više nego dobro.

Po umjerenom vjeru brzine 10 čvorova posada Marin Lovrović  – Siniša Mikuličić zauzela je 8. mjesto. Druga naša posada Mate Arapov i Ante Šitić stigla je na cilj 12. dok su Dan Lovrović i Antonio Arapović na 33. mjestu.

Ključne riječi
HJS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije