Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan rezultat

Timski duh, predanost i ustrajnost timu Specijalne olimpijade Hrvatske donijeli su sjajan uspjeh

Herbalife
Promo
05.04.2017.
u 11:34

Nevjerojatan tim od 29-ero sportaša, koji čine tim Specijalne olimpijade Hrvatska, nedavno se sa Zimskih olimpijskih igara Specijalne olimpijade u Austriji vratio s 19 medalja. Genijalna je to ekipa predanih i upornih pojedinaca željnih samodokazivanja i rušenja vlastitih rekorda. Ove godine potporu im je pružila i tvrtka Herbalife koja je globalno zlatni sponzor Međunarodnih specijalnih olimpijskih igara, što znači da Specijalnim olimpijskim igrama pruža savjetovanje u području fitnessa i prehrane

Na svakom natjecanju na kojem se pojavi tim Specijalne olimpijade Hrvatske postiže sjajne rezultate iznova dokazujući da se upornost, trud, zalaganje i želja za uspjehom isplate te da donose rezultate.

Ove godine tim Specijalne olimpijade Hrvatske natjecao se u šest različitih disciplina na Zimskim svjetskim igrama Specijalne olimpijade koje su se održavale od 14. do 25. ožujka u Austriji. Ponosno su se vratili kućama s 19 osvojenih medalja od kojih po 6 zlatnih i srebrnih te 7 brončanih. Jedan od predstavnika Specijalne olimpijade Hrvatske je i 19-godišnji Antonijo Topalović iz Novske koji se natjecao u veleslalomu i slalomu u kojem je osvojio zlatno odličje. Kako je rekao ovaj budući kuhar, učenik 4. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Zagrebu, jako je ponosan na svoj uspjeh, ali i na uspjeh čitavog tima.

„Volim što sam zadnje četiri godine dio tima Specijalne olimpijade Hrvatske jer se na treninzima svi puno družimo, jako nam je zabavno i bodrimo jedni druge. Ovakva natjecanja jako volim jer putujem i upoznajem nove ljude. Sretan sam i ponosan što sam osvojio zlato u slalomu jer je to moja omiljena disciplina. Osjećaj kad sam bio prvi bio je odličan, ali je bilo teško jer je bilo mnogo dobrih slalomaša na olimpijadi. Puno smo trenirali i nisam sumnjao u svoj uspjeh. Bio sam siguran da ćemo osvojiti puno medalja. Treneri su izvrsni i svi smo tim pa smo sve osvojene medalje tako i proslavili“, ispričao je Antonijo Topalović.

Kako je objasnio Vlado Strbad, sportski direktor Specijalne olimpijade Hrvatske, ujedno i jedan od trenera, ovom su natjecanju prethodili naporan rad i treninzi pa ga ovako sjajan uspjeh ovogodišnjeg tima ne iznenađuje.

„Jednom tjedno smo imali treninge na suhom te su sportaši, ovisno o disciplinama, imali zasebne pripreme intenzivno kroz tri mjeseca pred samo natjecanje u Austriji. Jako sam zadovoljan rezultatima cijelog tima. Mi smo ponosni na sve njih, na njihov trud, zalaganje i činjenicu da su sami sebi dokazali koliko mogu. Tim smo i tako se ponašamo kamo god odemo, takvi smo na treninzima i kao tim se vraćamo sa svih natjecanja s jednakim ponosom na one koji su osvojili, kao i na one koji nisu osvojili odličje“, rekao je Vlado Strbad te istaknuo kako su zahvalni svima koji su im na putu do ovog uspjeha pružili podršku.

Ove godine Specijalnoj olimpijadi Hrvatske je potporu dala i tvrtka Herbalife koja je globalno zlatni sponzor Međunarodnih specijalnih olimpijskih igara, što znači da Specijalnim olimpijskim igrama pruža savjetovanje u području fitnessa i prehrane. Kako je rekla Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu, tim Specijalne olimpijade Hrvatske dijeli Herbalifeove vrijednosti pružanja vrhunske podrške njihovim sportašima, kakvu oni i zaslužuju.

„Predano podupiremo tim Specijalne olimpijade Hrvatske kao partner u području fitnessa i prehrane. Tvrtka smo koja je usmjerena na promicanje zdravog načina života, stavljamo naglasak na balansiranu prehranu, naši proizvodi su bazirani na znanstvenim istraživanjima čime osiguravamo njihovu najvišu kvalitetu. Navijali smo za njih dok su se natjecali u Austriji i jako smo sretni što su postigli ovako sjajne rezultate“, rekla je Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije