Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rumunjska

Timisoara izbačena u 3. ligu, a ne smije ni u kvalifikacije za LP

timisoara
Reuters/Pixsell
31.05.2011.
u 22:20

Timisoara i još četiri rumunjska nogometna prvoligaša izbačena su iz elitnoga razreda

Razlog je neplaćanje duga do roka koji im je odredio Rumunjski nogometni savez, te će sljedeće sezone igrati u trećoj ligi.

Osim Timisoare koja je sezonu završila na drugom mjestu te tako izborila kvalifikacije za Ligu prvaka, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Gaz Metan Medias, Targu Mures, Cluj, Victoria Branesti i Unirea Urziceni nisu dostavili do 31. ožujka potrebne dokumente kako bi dobili licenciju za iduću sezonu.

Ipak, u utorak je predsjednik Komisije za licenciranje Viorel Duru istaknuo kako pet klubova neće dobiti zeleno svjetlo za igranje u prvoj ligi -  Unirea, Victoria i Universitatea, koje su ionako ispale iz lige te Gloria i Timisoara, dok su preostala tri naknadno dostavila dokumentaciju.

Timisoara je osim duga državi imala i dug prema Benfici za transfer Laszla Sepsija pa je odluku Rumunjskog nogometnog saveza podržala i Uefa, zabranivši Timisoari nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ipak, iz Izvršnog odbora saveza poručili su da će u četvrtak još jednom razmotriti situaciju i odlučiti, dok su iz Timisoare naglasili kako će se svim sredstvima boriti protiv izbacivanja iz lige.

Ostane li odluka na snazi u kvalifikacije za LP će Vaslui, dok će Gaz Metan Medias kao šesti po prvi put u povijesti u Europu.

Komentara 2

I4
IQ 40
09:44 01.06.2011.

zasto odmah \"svim sredstvima\" - platite i .ebite

MI
milton
19:26 01.06.2011.

tako se to radi, a ne ove naše mlakonje. Igraj tko može, a tko ne može na livadu amaterski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije