Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GILLETTE SE DISTANCIRAO OD TIGERA

Tiger Woods obećao ženi: Nema više golfa i varanja

Tiger Woods
AFP
12.12.2009.
u 16:22

Najbogatiji svjetski sportaš današnjice, američki golfer Tiger Woods (33), odlučio je da više neće pogađati rupe na livadama širom svijeta.

Najbolji golfer svih vremena odrekao se rupa koje su mu donijele silan novac, zbog kojih je postao prvi sportaš koji je probio čarobnu granicu od milijardu dolara zarade. Te su mu rupe donijele i neke druge “rupe” kojima nije mogao odoljeti i zbog kojih se sada mora odreći svega.

Obilazio i madam

Nakon što je oštetio porsche (šteta je bila neznatnih 3200 dolara) usred svađe sa suprugom Elin Nordegren, Tigerov se plejbojski život pretvorio u noćnu moru. Američki novinari brzo su otkrili da žena nije uzela golfersku palicu da bi mu spasila život iz olupine, već da bi ga nalupala zbog preljuba. Ubrzo su novine počele objavljivati imena svih njegovih mogućih ljubavnica i Woodsov je brak došao na rub raspada.

Najveći sportski razvod nakon Jordanova već se nazirao, Elin bi strpala u džep 100 milijuna dolara i bila bi mirna do kraja života. No, odigrala je suprotno od svih očekivanja i zakotrljala još veću priču.

 Javnim ultimatumom “odluči se: ili ja ili golf i ljubavnice” dovela je Tigera u matnu poziciju. Što mu je preostalo nego reći “da, odričem se poroka i zarade na turnirima” i “spasit ću svoj brak, on mi je najvažniji”. Nije mu bio najvažniji dok je obilazio madam Michelle u holivudskom bordelu i plaćao joj 15 tisuća dolara po seansi.

Svijet golfa najviše gubi

Woods je izabrao pokajništvo i jučer se obratio javnosti priopćenjem:

“Potpuno sam svjestan da je moja nevjernost nanijela puno boli i razočaranja mnogim ljudima, a najviše mojoj obitelji, supruzi i djeci. Nakon što sam dugo preispitivao situaciju, odlučio sam se na neodređeno vrijeme povući iz profesionalnog golfa. Trenutačno mi je najvažnije da pokušam postati bolja osoba, bolji suprug i otac.

Još jednom ističem da mi je neizmjerno žao i da molim za oprost. Možda i neću moći ispraviti štetu koju sam počinio, ali želim dati sve od sebe kako bih barem pokušao”, pokajnički je poručio Woods javnosti i supruzi s kojom je pet godina u braku. Imaju kćer Sam Alexis (2) i desetomjesečnog sina Charlieja Axela.

Time se odrekao 100 milijuna dolara godišnje koliko samo dobije od sponzora, dok je u 2009. na turnirima zaradio 10,5 milijuna dolara. Za divljenje ili ne, procijenite sami, ali uzmite u obzir da je to manje od desetine njegove ukupne imovine.

Gillette je prvi veliki sponzor Tigera koji se odlučio distancirati od zaštitnog lica koji je sudjelovao u promotivnim akcijama zajedno s teniskom zvijezdom Rogerom Federerom i nogometašem Thierry Henryjem.

Iz Gillettea su obznanili kako će "smanjiti Woodsovu ulogu u marketinškim akcijama kako bi prvak imao više privatnosti dok sređuje obiteljske probleme".

Konkretno to znači da Woods više neće sudjelovati u TV i print oglasima, a neće se niti pojavljivati na događanjima koje organizira Gillette.

Woodsov odlazak najviše će pogoditi svijet golfa koji je maksimalno profitirao pojavom najmlađeg i prvog tamnoputog osvajača PGA Toura. Tiger je bio globalni brend i golf je zahvaljujući njegovoj karizmi pretekao po gledanosti na američkim sportskim TV programima košarku i bejzbol, što je u prošlom stoljeću bilo nezamislivo. “Više neću gledati golf”, napisao je na forumu razočarani obožavatelj.

Na kraju balade, sad kad se odlučio za novi životni početak, novinarima je ostala još samo jedna dvojba – gdje je Tiger pogodio više rupa, na golfištima ili izvan njih.

– Imao je veliki apetit za žene. Rijetko je bio samo s jednom. Obično je tražio više – otkrila je Michelle Braun, madam iz omiljenog mu bordela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije