Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuz u Sarajevu

Tigana: Maradonu sam čuvao lakše nego Safeta Sušića

Safet Sušić portal
05.02.2013.
u 08:13

- Messi je ove sezone bio puno bolji, ali on ima i bolje suigrače. Smatram da Ronaldo ima više pojedinačnih kvaliteta - ističe Tigana.

Jean Tigana, nekoć sjajni francuski nogometaš iz generacije s Michelom Platinijem i Giresseom koja je 1984. osvojila naslov prvaka Europe, gostovao je u Sarajevu, no njegovo predavanje, u odnosu na predavanja Štimca, Osima, Spahije..., nije bilo tako zanimljivo. Rekao je da ne prati toliko nogomet da bi mogao komentirati izglede Hrvatske u dvoboju sa Srbijom 22. ožujka.

Tko je bio najbolji nogometaš s bivšeg jugoslavenskog područja koji je igrao u vaše vrijeme?

– Za mene je to bio Safet Sušić. Nekoliko sam puta tijekom karijere igrao protiv Diega Armanda Maradone, no s njim nisam imao problema, a Safet Sušić bio je uvijek o nepredvidiv, znao je s loptom kao malo tko.

Kako gledate na nogomet nekad i sad?

– Prije svega ga možemo promatrati kroz prizmu novca. Tehnički gledano, nogomet je prije bio ljepši, no sada je brži, tjelesno zahtjevniji.

Nezaobilazno nogometno pitanje je tko je bolji, Messi ili Cristiano Ronaldo?

– Moramo biti sretni što možemo gledati takve velike majstore. Messi je ove sezone bio bolji, ali mislim da ima i bolje suigrače. Ali Ronaldo je igrački kompletniji. No, ukusi su različiti – zaključio je Tigana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije