Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIŠLJENJE LEGENDE

Thon: Rakitić jest bolji, ali i dalje sam skeptičan

Ivan Rakitić
Reuters
24.03.2010.
u 17:03

Schalkeova igračka legenda i nekadašnji njemački nogometni reprezentativac Olaf Thon u razgovoru za sportsku web-stranicu Spox.com govorio je o razvitku Ivana Rakitića.

NIje se činilo da su ga se Rakitićeve igre dojmile, premda hrvatski reprezentativac pruža u posljednje vrijeme dobre partije, pa tako i ovu posljednju koju je začinio trećim pogotkom u posljednje četiri utakmice.

Nakon zimske stanke Rakitić igra više defenzivno, a pritom i postiže pogotke, piše Spox, prije pitanja Thonu može li se reći da su on i Schalke pritom profitirali.

- O tome je još rano govoriti budući da nije odigrao dovoljno utakmica na različitim mjestima veznoga reda. Rakitić je na dobrome putu i osobno mu držim palčeve da uspije, premda sam skeptičan.

Zašto?

- Sljedeća će sezona pokazati ima li sve potrebno za iskorak. U utakmicama Lige prvaka morat će dokazati da ga se može konstantno koristiti bez obzira na mjesto koje na travnjaku zauzima. Zato još nisam sto posto siguran, premda sa svoje 22 godine može mnogo naučiti i igrajući za hrvatsku reprezentaciju.

- Njegova se igra u posljednjih pola godine promijenila. Do sada je samo gledao kako da što bolje podvali loptu, a sada mora više razmišljati u igri i podvrgavati se taktici.

Bastian Schweinsteiger je profilom sličan Rakitiću, a uspio se nametnuti kao defenzivni veznjak. Zašto Rakitić ne bi mogao slijediti njegov put?

- Neke se paralele mogu povući. Rakitić je od Schweinsteigera mlađi tri i pol godine. Ne treba brzati. Ipak, trend je takav da se pametni i profinjeni igrači, koji imaju vrhunsku tehničko-taktičku izobrazbu ali i manjak brzine, povlače prema natrag u veznom redu. Prerano je zaključivati što će se dogoditi s Rakitićem. Puno je još vremena pred njim. Može poboljšati igru u obje faze, ofenzivnoj i defenzivnoj.

- Dobro je što daje obola Schalkeovoj obrambenoj i napadačkoj igri. Dobro je i što mu je napokon Felix Magath počeo vjerovati, pogotovo stoga što se nagađalo da bi ga se Schalke mogao riješiti. Ipak, nisam još gledao utakmicu koju je Rakitić obilježio. MIslim da mu nedostaje konkretnog učinka, golova i asistencija, premda je u posljednjih nekoliko utakmica napravio iskorak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije