Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK Zagreb

Teslini klinci izborili vrh Europe, a bili su autsajderi

'juniori_nnn_spo_070511'
''
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
08.05.2011.
u 21:02

Drugo mjesto ne bi nas zadovoljilo, jer to je sjajna generacija, što dobro znaju oni koji prate kako radimo u Trnskom, kaže trener Tesla.

U Barcelonu su došli "na izlet", kao najmlađa momčad na turniru. Jedini finale koji su im protivnici predviđali bio je onaj između Makabija i Panathinaikosa, da ga gledaju s tribina. Na kraju su dečki bili sudionici završne predstave, a kući se vraćaju s najsjajnijim medaljama oko vrata!

Zagrebovi mladići autori najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske juniorske košarke, u finalu Eurolige pobijedili su Žalgiris (76:65) i donijeli prvi europski trofej u povijesti domaće košarke!

Na to nismo računali

– Nominalno smo bili autsajderi, ni sami nismo računali da ćemo doći do kraja i osvojiti naslov – priznao je trener Andrej Tesla nakon trijumfa.

Natjecanje su završili bez poraza, u skupini su pali INSEP, FMP i turski Fenerbahçe. Apetiti su postajali sve veći...

– Iz ove perspektive gledajući, drugim mjestom se ne bismo zadovoljili jer je to sjajna generacija. Za one koji su se malo bolje informirali kako radimo u Zagrebovu podmlatku, sigurno nismo senzacija.

Trebalo bi to pitati u Žalgirisu. Jedna od najboljih momčadi na kontinentu držala se izjednačeno dobar dio završnog susreta, ali mravići su bili marljivi.

Pobijedili repezentaciju Litve

– To vam je reprezentacija Litve u malom! Nervozno smo igrali na početku, mogli smo puno prije odlučiti o pobjedniku da smo bili staloženiji. Srećom, na kraju smo se šuterski razigrali i pobijedili – dodao je strateg mrava.

Iako Tesla tvrdi da se skauti nisu naguravali s vizitkama, informacije iz Španjolske govore da su dvojica Amerikanaca bila oduševljena viđenim. Dario Šarić postigao je triple-double (19 koševa, šut 7-21, 14 skokova i 10 asistencija) te postao prvi igrač u povijesti kojem je to uspjelo u dva finala mlađih kategorija - kadetskom Europskog prvenstva te juniorskom Eurolige.

Mladi Šibenčanin izborio je i MVP naslov s 20,3 koša, 12,3 skokova i 6,3 asistencije za prosječnu valorizaciju 29,3. Sa žudnjom su ga gledali svi koji su ga službeno poželjeli: Barca, Fener, Real, Caja Laboral i najuporniji - PAO. No, Marijev tata odlučio je odoljeti grčkim milijunima.

Nagrada za godinu posla

– Najbolje bi bilo da još dvije godine bude u Trnskom, tri-četiri igra u Europi i da s 22-23 ode u NBA – kaže tata Šarić.

Potpuno je sigurno da u bijeli svijet neće ići sam. Mario Hezonja šarmirao je s 19 koševa, šest skokova i četiri otete lopte. Treće ime zbog kojeg će hrvatski izbornici mirno spavati je Dominik Mavra (16 koševa, 6 skokova).

– Dečki su uspjeli kapitalizirati jednogodišnji trud. Euforija je tolika da se nismo ni sjetili pitati čeka li nas kakva nagrada – rekao je najponosniji hrvatski trener. Svečani doček je u Trnskom sutra u podne.

Komentara 5

OB
-obrisani-
21:08 08.05.2011.

Iskrene cestitke!Bravo momci!

JA
jadre
21:54 08.05.2011.

konačno vijesti iz domaće košarke sad kad je osvojeno e moj večernji ..................................................... tri dana sam ovo najavljivao.... pisao komentare .................... -------------------------------------------a pazite sad...... maloprije je završeno prvenstvo hrvatske .... na tom juniorskom prvenstvu zagreb ispada još u četvrtfinalu... dalje su razigravali zadar-dubrava svjetlost brod-cedevita ------------------------------------- neviđena dominacija dubrave oba dana turnira i uvjerljivo osvajanje maloprije ---svaka čast zagrebu još jednom ali imamo još ekipa koje mogu igrati europske utakmice......uostalom ista ova dubrava lani osvaja jak madridski turnir.....

JA
jadre
21:55 08.05.2011.

Dubrava je osvojila juniorski naslov, a trener Nikola Piacun koji je preuzeo momčad prošle jeseni još kao da nije svjestan velikog uspijeha momčadi koja je u četiri natjecanja pod okriljem HKS - a osvojila tri znatne medalje... Ovo je nevjerojatanan vikend za nas. Pokazali smo da smo ekipa koja igra najbolju obranu. Obranom smo osvojili naslov. Ovo je nagrada za sav uloženi trud koji su ovi dečki podnijeli ove godine. Ovo je plod rada i svih trenera koji su radili s ovom generacijom. Sve zahvale svim trenerima, klubu, kao i našim roditeljima koji su bili naša vjerna logostika. Uz tri juniorska reprezentativca, i drugi igrači su ispali pozivnice na reprezentaciju. Dubrava već godinama radi kvalitetno, i mislim da je ovo čestitka svim ljudima koji se bore za ovaj klub. Za MVP igrača prvenstva proglašen je dubravaš Mislav Brzoja. Sjajne igrače kadetskog prvaka Europe nisu prošle nezapaženo i na ovom prvenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije