Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Tesla iz Mostara mogao bi biti viza našoj Blanki za OI

Najsuvremenijim uređajem za magnetsku rezonanciju Blanki je pregledan lijevi gležanj i određena terapija injekcijama
10. srpnja 2012. u 07:59 20 komentara 9 prikaza
Blanka Vlašić
Foto: AFP

Zanimljiva scena dogodila se na predstavljanju novog uređaja za magnetsku rezonanciju na Kliničkom odjelu za radiologiju KB Mostar kada se pojavila Blanka Vlašić. Višestruka svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u Mostar je stigla kod dr. Zdenka Ostojića, vrsnog ortopeda, na pregled lijevoga gležnja koji je muči već dulje vrijeme i zbog kojega je upitan njezin nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Blanki je bolni gležanj snimio dr. Miro Miljko na najsuvremenijem uređaju za magnetsku rezonanciju “3 Tesla”. Cijena pregleda na takvom uređaju za pacijente koji nemaju zdravstveno osiguranje iznosi 2668 kuna. Na snimkama nisu vidljivi nikakvi prijelomi kosti, u što se sumnjalo, tako da je zasad Blanka izbjegla još jednu operaciju koja bi je sigurno na dulje vrijeme udaljila s tartanske staze.

Dr. Ostojić joj je propisao terapiju injekcijama hijaluronske kiseline kako bi postigla stopostotnu pokretljivost skočnog zgloba.

– Ne bih se igrala s postocima. Nisam se ni u snu nadala da će mi se ovo dogoditi. Ali u London svakako ne želim ići bez veze – govorila je Vlašić.

Problemi s Ahilovom tetivom prvi su se put javili na mitingu u Splitu 2011. godine, a tijekom izvedbe probnih skokova na istom natjecanju javili su se problemi sa skočnim zglobom iste noge. Bolovi u zglobu već su pomalo postajali kronični, što je posljedica niza minitrauma koje bi se događale kada bi se Blanka pri odrazu previše približila letvici. Zbog toga je u siječnju ove godine u Göteborgu bila na artroskopskom zahvatu skočnoga zgloba. Joško Vlašić prije nekoliko dana izjavio je da su Blankine šanse za nastup na Igrama u Londonu vrlo male.

– Preko nekih poznanika doznali smo za tu bolnicu u Mostaru koja jedina u ovom dijelu Europe ima magnetsku rezonanciju jačine tri tesle. U Hrvatskoj je najjača magnetska rezonancija jedan tesla. Htjeli smo usput čuti još jedno mišljenje – rekao je Joško Vlašić.

I što je pokazala magnetska rezonancija u Mostaru?

– Sve je u redu, jedino i dalje stoji problem sa zglobom – rekao je Joško.

Olimpijske igre u Londonu?

– Šanse su male, ali se još ne damo. Nažalost, u visu ne možete doći i skočiti na svježinu. Ne ide to tako – zaključio je Joško Vlašić.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • mikrogrizzly:

    Svaka čast Blanki, ali htio bih se "očešati" o njenog oca koji je stao docirati i jednom Anti Kosteliću, treneru koji je vratio svoju djecu nakon desetak horror ozljeda i to opet u sam svjetski vrh i koji je sa ... prikaži još! svojom djecom osvojio toliko medalja da su ponizili svojedobno i jednu Austriju. Dakle, kad on krene kao mesar satarom u svoje debate - sjetimo se onog pisma RTL TV oko toga tko je najbolji trener, onda pada u vodu i sportski/olimpijski duh. Njegov "ulet" u ljekarnu u Splitu kad izbjegava red riječima: Ja sam otac Blanke!, a ljekarnica mu odgovara: Ja sam mama Željane, Ivana i Joška!

  • jolly:

    Još jedanput se pokazalo, kako nije sve što je strano i skupo, dobro i kvalitetno. Bespotrebno su se plačale skupe operacije vani, da bi se onda došlo plakati našim liječnicima (i onima iz susjedstva), koji su odmah i za puno ... prikaži još! manje novaca mogli izliječiti ozljedu.

  • Lovro2101:

    Gdje će dobiti iglu ?