Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni vikend

Teški dani za izbornika: Uoči SP-a ostao bez Mamića i Mandića. Vraća se Manuel Štrlek?

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.11.2022.
u 19:05

Izbornik ima dovoljno vremena da pronađe rješenje za Mandića. Uz Jelinića, koji je sigurna opcija na mjestu lijevog krila, prvenstveno zato što igra i u obrani na poziciji dva, tu se sada nameću Štrlek i Mihić.

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, ostao je bez dva bitna igrača uoči Svjetskog prvenstva koje će se u siječnju 2023. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj. Naime, zbog ozljeda su otpali Marko Mamić, igrač njemačkog Leipziga, i David Mandić, igrač njemačkog Melsungena. Posebno će teško biti nadomjestiti izostanak Mandića koji sjajno igra u obrani, na poziciji broj dva.

Moram na operaciju

– Nažalost, morat ću na operaciju prepone. Postojala je mogućnost da se to izliječi posebnom metodom, no klub je odustao od toga i moram na operaciju, što znači da je za mene Svjetsko prvenstvo završena priča – rekao je Mandić.

Izbornik ima dovoljno vremena da pronađe rješenje za Mandića. Uz Jelinića, koji je sigurna opcija na mjestu lijevog krila, prvenstveno zato što igra i u obrani na poziciji dva, tu se sada nameću Štrlek i Mihić.

25.2.2021., Dvorana Sutinska vrela, Zagreb - EHF Liga prvaka, 13. kolo, PPD Zagreb - MKB Telekom Veszprem HC. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Ljubljani će se danas pak održati ždrijeb parova doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Ukupno će se ždrijebati deset parova, a Hrvatska je u skupini nositelja. No u skupini nenositelja dvije su potencijalno opasne reprezentacije – Češka i Austrija od koje smo izgubili na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj prošle godine. Ostale reprezentacije iz druge skupine nisu tako opasne pa bi bilo sjajno kada bismo izvukli Italiju, Slovačku, Island, Tursku, Ukrajinu, Portugal, Grčku ili Kosovo. Jedino što je sigurno jest da u doigravanju međusobno ne mogu igrati Srbija i Kosovo. Utakmice doigravanja igraju se u travnju sljedeće godine.

Film o Jovanki

Simona Margetić, Hrvatica koja trenutačno radi u Europskom rukometnom savezu, producentica je sportskog dokumentarca "Srce lavice". Film govori o fenomenu jedne rukometašice koja 15 godina igra u istom ritmu – Jovanke Radičević. Crnogorska heroina jedno je od najboljih desnih krila u posljednjih desetak godina u svjetskom rukometu. Jovanka trenutačno igra za ljubljanski Krim, a u dresu reprezentacije osvojila je zlato na Europskom prvenstvu 2012., srebro na Olimpijskim igrama u Londonu iste godine te broncu na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine.

12.10.2022.,Varazdin - Utakmica kvalifikacija za EP 2024. rukometasa, Hrvatska - Grcka.Ivano Balic,Hrvoje Horvat Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Igrajući za mađarski Györ osvojila je Ligu prvakinja 2013. godine, dok je igrajući za Budućnost iz Podgorice dvaput osvajala Kup kupova, 2006. i 2010. godine. U bogatoj karijeri igrala je za Budućnost, Györ, Vardar, Bukurešt, Kastamonu i Krim. U dresu reprezentacije ima više od 200 nastupa i postigla je preko tisuću pogodaka.

>> VIDEO: Livaja otkrio stanje s ozljedom. Petković: Nema smisla slušati predikcije. Imamo svoj cilj

 

Komentara 1

SS
sokac sa drave
09:47 21.11.2022.

Crnogorke su primjer kako se igra za svoju naciju.Vec kod svranja himne pocinje sve zanos,ponos nabrijanost sve po sistemu e necete nam moci nista da ste velike kao gora nista ne vrijedi mi vas se ne bojimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije