Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUKAT PREMIJER LIGA

Teška pobjeda Nexea, sigurni Osječani

RK Karlovac
Kristina Štedul Fabac
21.09.2009.
u 13:50

Drugo kolo Dukat Premijer lige rukometaši Osijek-Elektromodula zaključili su sigurnom domaćom pobjedom nad riječkim Zametom 27:24.

Jedino vodstvo gostiju bilo je na početku - 0:1, a oko pedesete minute zaslugom vratara Valtera Matoševića te raspucanog Kružića gol razlika se od osam smanjila na tri.

- Igrali smo vrlo dobro, a visoka prednost u prvom i drugom poluvremenu topila se zbog velike rotacije naših igrača. Ipak, u svakom smo trenutku susret držali pod kontrolom. – zadovoljan je trener Osječana Hrvoje Privšek.

- U ovom susretu svojom igrom posebno se istakao iskusni pivot Krešo Tomas - rekao je. U trećem kolu očekuje ih gostovanje u Karlovcu, gdje će se dobroj i iskusnoj ekipi suprotstaviti visokim tempom igre.

Gostujuću pobjedu u ovom kolu ostvario je našički Nexe, slavonski favorit za najviše pozicije u ovogodišnjem prvenstvu (uz nedodirljivu Croatiju Osiguranje Zagreb). U teškoj i neizvjesnoj utakmici bili su bolji od sisačke Siscije te pobijedili rezultatom 35:34.

I u drugom susretu nove sezone, rukometaši varaždinskog Varteksa stigli su do uvjerljive pobjede.

Nemoćni Metković
- Iako se na poluvremenu nije činilo da će tako susret završiti. Trebao sam itekako podviknuti na igrače. Previše smo opušteno ušli u utakmicu protiv Metkovića. Dozvolili smo da nam zabiju 17 golova u prvih pola sata igre. U našoj igri nije bilo agresivnosti, oštrine, želje... - otkrio je trener krojača Vladimir Canjuga.

Trenerova je bukvica očito urodila plodom. U 28 minuta drugog dijela, Metkovčani postižu svega šest golova.

- Tek u nastavku počeli smo sličiti na pravu momčad. Proradio je vratar Alen Grd, tako da su stvari sjele na svoje mjesto. Ovo nam je pravi zalet za 3. kolo u kojem u Varaždinu dočekujemo Poreč - zaključio je Canjuga.

To je ujedno i poziv varaždinskoj publici. Krojači imaju jednu od najjačih momčadi u ovogodišnjem prvenstvu. Pet juniorskih svjetskih prvaka, nekoliko iskusnih igrača i najtrofejniji trener mlađih kategorija sa svjetskih i europskih prvenstava, najbolja su pozivnica da se sutra od 19 sati bude u dvorani Varaždin na Dravi.

IPC poravnao dugove

Razloga za zadovoljstvo imaju i Čakovčani, koji su u Zagrebu protiv Medveščaka, također stigli do druge prvenstvene pobjede, prve izborene pod novim imenom MKA*IPC.

Utakmica je imala poseban naboj, jer još je svježe sjećanje na poraz od istog suparnika u polufinalu Hrvatskog kupa u Dubrovniku i incident kojeg je izazvao njegov igrač Ivan Knežević.

- Obrana s odličnim vratarima Lončarom i Sladoljevim bila je bolji dio momčadi. Ovom pobjedom ohrabreni smo za sljedeće utakmice - rekao je Mario Jelinić.

Već u srijedu u Čakovcu od 18.30 sati slijedi novo iskušenje. MKA*IPC dočekuje momčad Metkovića.

Štrucelj u posljednjoj sekundi za bod Karlovca
Rukometaši Karlovca ugodno su iznenadili svoje navijače osvajanjem boda na gostovanju kod Moslavine. Kutinjani su klasična domaćinska momčad, koja gotovo nikada ne gubi bodove na vlastitom parketu, pa je time taj uspjeh još veći, pogotovo ako se uzme u obzir da su Karlovčani kondicijski u debelom zaostatku za ostatkom lige, nakon desetodnevnog štrajka prvotimaca zbog neisplaćenih hranarina.

Iznimna borbenost
No, nedostatak treninga zasad je uspješno nadomješten iznimnom borbenošću, iako su posljedice bile neizbježne, pa Karlovac nakon dva kola ima dva osvojena boda, iako je u obje utakmice bio bliži pobjedi.

Baš kao i protiv Siska na domaćem terenu u prvom kolu ovogodišnje prvoligaške sezone, Karlovčani su i u Kutini veći dio susreta bili bolja momčad, a u 40. minuti vodili su s čak pet pogodaka prednosti (23:18). No, tada je, opet kao na utakmici sa Siskom, došlo do pada koncentracije zbog umora i u konačnici su igrači Moslavine i poveli 31:30.

I sama završnica bila je identična kao u susretu prvog kola, srećom s drukčijim raspletom. Protiv Siščana je udarac Marka Štrucelja u posljednjim sekundama pogodio stativu, a sada je isti igrač pogodio mrežu kutinskog vratara i donio Karlovčanima velik i važan bod.

U srijedu dolazi Osijek
Već u srijedu, s početkom u 19 sati, Karlovac u Školskoj sportskoj dvorani Mladost dočekuje Osijek u susretu 3. kola Dukat Premijer Prve hrvatske lige. Prvi put ove sezone karlovački rukometaši u susret ulaze kao favoriti, a pobjeda je neobično važna i zbog iznimno nepovoljnog ždrijeba, zbog kojeg u sljedećih šest utakmica Karlovčane očekuje iznimno težak posao; gostuju u Rijeci, Čakovcu i vrućem Buzetu, a kod kuće čekaju tri najbolje hrvatske momčadi u ovom trenutku - Zagreb, Nexe i Varteks.

Rezultati, 2. kolo:
Croatia Osiguranje - Split 41:21
Bjelovar - Dubrava 31:28
Medveščak - MKA*IPC 26:31
Metković - Varteks 26:31   
Poreč - Buzet 35:28
Siscia - Nexe 33:34   
Moslavina - Karlovac 31:31
Osijek - Zamet 27:24.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije