Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puljani su tri dana uživali u društvu teniskih legendi

Teniski gladijatori lijepo su se uklopili u sliku Arene

storyeditor/2022-08-03/PXL_030822_94955857.jpg
Saša Miljević/Pixsell
05.08.2022.
u 11:10

Svjetske legende igrale su mečeve u Istri i mitskoj Areni.

Utorak je još jednom potvrdio kako mečevi na Legends Team kupu, novoustanovljenom natjecanju bivših teniskih šampiona u sklopu ATP Champions Toura kojemu je domaćin naša Pula, mogu biti i atraktivni i nepredvidljivi. David Ferrer iz momčadi Ivana Lendla pobijedio je imenjaka Nalbandiana iz sastava Pata Casha sa 8:1, potom je u sastavu parova Lendlov dvojac Haas/Štepanek svladao Robreda i Nalbandiana s 8:6, da bi napokon, u posljednjem meču dana, Cashov Tommy Robredo pobijedio Lleytona Hewitta sa 8:4.

Igrači Ivana Lendla stekli su tako nakon drugog dana turnira prednost sa 6:3, no ništa nije bilo gotovo, jer pobjede od srijede navečer vrijede po tri boda i sve se još moglo promijeniti...

Uglavnom, teniski su se gladijatori lijepo uklopili u sliku pulske Arene, a na terenu (tvrda podloga) pokazali su da nisu zaboravili igrati tenis; samo malo sporije trče i slabije udaraju.

03.08.2022., Pula - Ukupni pobjednik teniskog spektakla u pulskoj Areni, Legends team Cup, tim je Ivana Lendla. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
Foto: sasa miljevic

- Ovo je bio prvi turnir u novoj seriji priredbi u kojima će glavni protagonisti biti bivši teniski šampioni. Odlična je to prilika za igrače koji su još uvijek željni natjecanja i na samom su vrhu svoje igre, a iznimno smo ponosni što je premijera ove nove natjecateljske serije održana u fantastičnom amfiteatru u Puli. I ubuduće ćemo birati atraktivne destinacije, a završnicu ćemo odigrati u Dubaiju od 9. do 12. studenoga - kaže Šveđanin Marten Hedlund jedan od utemeljitelja ovog natjecanja.

A mi možemo biti ponosni da je direktor cijele serije naš Željko Franulović, inače dugogodišnji direktor prestižnog Masters 1000 turnira u Monte Carlu, koji ističe gostoprimstvo Puljana i Istrana koji znaju što je kvalitetan tenis.

- Kad sve elemente turnira povežemo s nautičkim turizmom, super jahtama i prestižnim marinama, dobili smo jednu izuzetnu povezanost vrhunskog VIP događaja i kvalitetnog sporta, tenisa. I zato su najpoznatije turističke destinacije u svijetu zainteresirane da ugoste ovakve događaje u svojim gradovima, hotelima ili marinama. Drago mi je da su se među njima našle Istra i Hrvatska. Moram pohvaliti odličnu suradnju s domaćinima u Puli, prije svega s Denisom Ivoševićem, direktorom Turističke zajednice Istarske županije - naglasio je Franulović.

A od ostalih teniskih junaka istaknimo Ninu Serdarušića koji je na ATP Challengeru u talijanskom Cordenonsu u prvom kolu pobijedio Talijana Stefana Travagliju sa 1:6, 6:2, 6:4. A sjajan dojam ostavio je i Borna Gojo, koji je, istina, izgubio u drugom kolu ATP 500 turnira u Washingtonu od Nizozemca Van de Zandschulpa (6:7 (6), 7:6 (5), 4:6), ali je još jednom dokazao da vrijedi više od svog plasmana (198).

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije