Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANNIK SINNER

Teniska nada ne nudi optimizam za budućnost: Ne možemo parirati 'velikoj trojci'

Tennis - Australian Open 2010 - Practice Day - Melbourne Park
Jon Buckle/Press Association/PIXSELL
05.04.2021.
u 18:05

- Ono što mogu vidjeti jest da nova generacija nije spremna pobjeđivati ih. Možda će to biti za dvije ili pet godina, ne znam.

Talijanska teniska nada Jannik Sinner (19) uvjerena je da nova generacija tenisača ne može previše parirati Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. Odnosno, "velikoj trojci".

Dakle, ono čemu svjedočimo posljednjih dvadesetak godina u tenisu ne bi se trebalo bitnije promijeniti, što je specifična situacija i podosta pogubna za jedan sport. Izostanak konkurencije pri smjenama generacija u globalu ne pridonosi tenisu kao takvom.

- Ono što mogu vidjeti jest da nova generacija nije spremna pobjeđivati ih. Možda će to biti za dvije ili pet godina, ne znam - rekao je Sinner.

Zanimljivo, za pet godina će Federer imati 45 godina, Nadal 40 i Đoković 39. Bilo bi uistinu tužno da ih, kad bi još igrali, tad ne bi mladi pobjeđivali.

Ali, slobodno se može kazati kako takve klase nema na vidiku i da će tenis biti bitno siromašniji kad ovaj trojac ode, iako je dovoljno dugo prisutan pa da se od njih moglo ponešto naučiti i temeljem toga stvoriti sjajne igrače, sposobne parirati im.

Komentara 1

MI
miran
14:48 08.04.2021.

"Talijanska teniska nada Jannik Sinner (19) uvjerena je ..." UVJEREN JE! Muski rod. Ovdje nije akcenat na "nada" vec na Jannik Sinner.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije