Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAO PODMITITI PROTIVNIKE

Tenisaču doživotna suspenzija zbog namještanja mečeva!

tenis
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
28.09.2016.
u 20:10

Chetty je na današnjoj pojedinačnoj ATP ljestvici na 1875. mjestu, a najbolje je plasiran bio u lipnju 2015. kad je bio na 1370. poziciji

Južnoafrički 21-godišnji tenisač Joshua Chetty više nikada neće moći igrati na turnirima u organizaciji vodećih teniskih udruženja, nakon što mu je danas izrečena doživotna zabrana zbog pokušaja podmićivanja suparnika na ITF Futuresu u studenom 2015. 

Chetty je priznao da je neimenovanom suparniku ponudio 2000 dolara kako bi ovaj loše odigrao u pojedinačnom meču te još 600 dolara za loš nastup u paru na Futuresu u južnoafričkom gradu Stellenboschu. U skladu s antikorupcijskim pravilnikom Međunarodne teniske federacije, tenisač kojem je 21-godišnji Južnoafrikanac nudio novac nije imenovan, jer je ovaj ponudu odbio, a potom Chettyja prijavio odjelu za suzbijanje korupcije u tenisu.

Uvidom u ždrijeb turnira može se naslutiti da je riječ o Austrijancu Lucasu Miedleru koji je Chettyja pobijedio u 1. kolu pojedinačne konkurencije te u 1. kolu turnira parova.

Chettyjev slučaj je povjeren neovisnom istražitelju Ianu Millu koji je nakon saslušanja južnoafričkom tenisaču izrekao doživotnu zabranu profesionalnog bavljenja tenisom.

Chetty je na današnjoj pojedinačnoj ATP ljestvici na 1875. mjestu, a najbolje je plasiran bio u lipnju 2015. kad je bio na 1370. poziciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije