Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA: PROMJENE

Tenis ima novu kraljicu: Iga Swiatek ima samo 20 godina i već je na samom vrhu

Tennis: Miami Open
Geoff Burke/REUTERS
27.03.2022.
u 17:55

S 20 godina i 308 dana bit će najmlađa prva tenisačica svijeta nakon Dankinje Caroline Wozniacki, koja je, zanimljivo, također poljskih korijena.

Ženski tenis dobio je novu kraljicu. Od ponedjeljka će WTA listu tenisačica s prvog mjesta predvoditi Poljakinja Iga Swiatek, koja ima samo 20 godina. Dogodilo se to nakon što je Australka Ashleigh Barty naprasno s 25 godina odlučila okončati karijeru, a sama Swiatek je na turniru u Miamiju u drugom kolu uspjela nadjačati Švicarku hrvatskih korijena Viktoriju Golubić (6:2, 6:0), dok je Čehinja Barbora Krejčikova ispala.

Swiatek će biti 28. tenisačica kojoj je pošlo za rukom doći na prvo mjesto i prva Poljakinja u povijesti koja će se dokopati broja jedan među tenisačicama. A s 20 godina i 308 dana bit će najmlađa prva tenisačica svijeta nakon Dankinje Caroline Wozniacki, koja je, zanimljivo, također poljskih korijena.

- Nisam vjerovala da će se to ikada dogoditi. Prvo mjesto na svijetu za mene je ostvarenje sna. Meni to čak izgleda nestvarno. Ali, eto, radila sam, trenirala, napredovala i dogodilo se - kazala je Iga koja je uspjeh karijere postigla osvajanjem Roland Garrosa 2020., a na početku ove godine bila je polufinalistica Australian Opena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije