Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali sportovi

Tenis, hokej, skijanje... odavno koriste kamere

Henry
AFP
20.11.2009.
u 14:51

Dok se u nogometu još nećkaju oko ideje uvesti kamere ili ne, u mnogim je drugim sportovima ta sprava presudna za isprave sudačke odluke.

Nogomet se već dugo odupire ideji da se na osnovi snimke donose odluke. U nekim drugim sportovima uporaba kamera i snimki odavno se koristi pri donošenju odluka.

Posljednji je uporabu tehnike uveo tenis, oko sokolovo donosi konačnu odluku je li loptica bila u terenu ili nije. U američkom nogometu zaustavlja se utakmica da bi suci vidjeli što se dogodilo, u skijanju se pri sumnjivim prolascima vrata gleda snimka i donosi odluka. U hokeju se koristi kamera da bi se vidjelo je li pak prešao gol-crtu...

Komentara 1

CR
CroAmer
15:59 20.11.2009.

U americi i Kosarka ima snimke.Nedavno je snimka utvrdila da je kos postignut nakon isteka vremena i kos se ponistio. U baseball se pocelo upotrebit ove godine u finalu. Srecom, dobro je doslo i korektno je prvenstvo zavrseno. Ovo see jednostavno moze koristiti. Stave se 3 sudce pred snimkom, i ako dvojica odluce na gol ili prekrsaj onda se odluka prenosi glavnome sudcu na teren. Jednostavno...pravi FAIR PLAY. Pa sta ako se ceka 1-3 minute za doluku. to je isto kao kod ozljeda, kad se ceka nastavak igre koja moze potrajat i duze. Dokle ne bude se ovakava FAIR PLAY vodio, nogomet cu gledat maje nego ostale igre koje su stvarno FAIR PLAY.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije