Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Tek drugi put u povijesti Celticsi i Lakersi u istoj sezoni bez doigravanja

Los Angeles Lakers
Reuters (Ilustracija)
02.04.2014.
u 18:59

Prvi, ali i jedini put, to se dogodilo u sezoni 1993./94., sezoni uoči koje su obje momčadi ostale bez najboljih igrača. Lakersi bez Magica Johnsona, a Celticsi bez Larryja Birda.

Tek drugi put u povijesti NBA lige se dogodilo da dvije najuspješnije momčadi, Boston Celticsi i Los Angeles Lakersi, u istoj sezoni nisu uspjele izboriti doigravanje.

Prvi, ali i jedini put, to se dogodilo u sezoni 1993./94., sezoni uoči koje su obje momčadi ostale bez najboljih igrača. Lakersi bez Magica Johnsona, a Celticsi bez Larryja Birda.

Lakersi su ove sezone dobili tek 25 utakmica i na pragu su da ostvare najgori omjer u klupskoj povijesti. Naime, u preostalih osam utakmica moraju slaviti u najmanje šest kako bi imali bolji omjer od momčadi iz sezone 1974./75. koja je ostvarila 30 pobjeda.

Celticsi su ove sezone slavili u 23 utakmica, a do kraja sezone imaju još osam utakmica.

Inače, Boston ima 17 NBA naslova, a Lakersi jedan manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije