Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA OBITELJI

Tata Šarić: Moja obitelj nikad nije imala posla s policijom

Dario Šarić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
03.04.2014.
u 10:30

- Znam samo da je Cibona tada pokušavala staviti u ugovor odštetu od tri milijuna eura, pa smo to u posljednji tren ipak uspjeli svesti na razumnu svotu od 1,2 milijuna eura - priča Predrag Šarić.

Nikad nije ugodno kada se ime vaše obitelji spominje u kontekstu istrage naložene od Državnog odvjetništva odnosno kada se s vama bavi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog krimilana (USKOK). A upravo to dogodilo se šibenskoj obitelji Šarić čiji je supernadareni sin postao kolateralna žrtva uskočke akcije koja istražuje njegov transfer u Cibonu. Tata Predrag Šarić priznaje:

- Šokiralo me kada sam čuo da se Uskok bavi s Darijevim prelaskom iz Zagreba u Cibonu. Moja obitelj nikad nije imala posla s policijom, nitko od nas nikada nije bio pod nikakvom istragom pa nas je ovo uzdrmalo kao obitelj.

Srećom, sin Dario nije predmet istrage pa sve do jučer, a možda niti neće, nije bio među onima koji su ispitani od Uskočkih istražitelja.

- Ja nemam pojma što se tu događa, Dario također. Osim toga, nisam puno znao niti o tom konkretnom prelasku. Već je isticao mjesec studeni, a Dario još nije bio ničiji igrač pa se i on tu malo požurio. Znam samo da je Cibona tada pokušavala staviti u ugovor odštetu od tri milijuna eura, pa smo to u posljednji tren ipak uspjeli svesti na razumnu svotu od 1,2 milijuna eura.

Tata ističe da se tada iznenadio kada je čuo da mu sin potpisuje za Cibonu.

- Zovu me novinari i pitaju dolazim li na presicu. Na kakvu presicu, pitam ja. Pa Dario ti potpisuje za Cibonu. Zovem ženu i ona mi kaže da je sin otišao od kuće u klub sa svojim menadžerima. Mi kao roditelji nismo bili prisutni kada se taj ugovor potpisivao, a s time je poništen prethodni plan po kojem je Dario trebao igrati godinu dana u Splitu i potom otići u Fenerbahce.

Zbog svega toga između njega i sina neko vrijeme nije bilo ni slike ni tona.

- Skoro godinu dana trebalo je Dariju da uvidi što je napravio. Teško je sve to oko njega kontrolirati jer i supruga i ja imamo drugih obveza. Ne možemo mi njega vodati okolo i paziti što radi, a oko njega je sve više novih prijatelja i savjetnika ali i onih koji bi trebali biti njegovi menadžeri. Oko njega je stalno neki presing, kao da je Messi ili Ronaldo.

Predrag Šarić kaže da je tog dana prvi puta čuo za Josipa Klemma, čovjeka koji je Ciboni posudio potrebnih 550.000 eura.

- Mene su odmah ljudi pitali da li Dario ima ugovor s Klemmom, a ja taj dan gledam dnevnik i pitam se tko je sad ovo. Meni su stalno govorili da postoji čovjek koji će dati novac, ali nisam znao o kome je riječ.

Nakon svega postavlja se pitanje hoće li sve ovo utjecati na Darija i njegove recentne izvedbe odnosno na njegovu karijeru?

- Neće, on je dosta mentalno stabilan, a ovo će uzeti s rezervom, no svejedno mu afera u kojoj se spominje njegovo ime nije trebala.

Nažalost, kako danas internet sve pamti, zauvijek će ostati zapisano da je njegov transfer bio predmet istrage, pa makar ona bila bez rezultata. U klubu se sada mole da to neće obeshrabriti Šarićeve potencijalne bogate kupce.

>> USKOK istražuje Šarićev transfer u Cibonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije