Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više nije izbornik

Tata Martino podnio ostavku zbog lošeg vođenja argentinskog saveza

Argentina's coach Gerardo Martino gestures during a friendly soccer match against Germany in Duesseldorf September 3, 2014.    REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY  - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 09:48

AFA se nalazi pod istragom FIFA-e zbog nepravilnosti oko prodaje televizijskih prava, ali i zbog nemogućnosti dogovora oko formata izbora za novoga predsjednika

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Gerardo Martino podnio je ostavku na svoju dužnost, a kao razlog je naveo krizu u vođenju Argentinskog nogometnog saveza (AFA) zbog koje ima problema u sastavljanju momčadi za skorašnje Olimpijske igre u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

Martinova ostavka također dolazi 10 dana nakon poraza od Čilea u finalu ovogodišnje Copa Americe nakon kojega je najbolji svjetski igrač Lionel Messi izjavio kako se povlači iz reprezentacije u dobi od 29 godina.

"Zbog toga što u savezu nema nikoga tko bi donosio važne odluke, imamo velikih problema u sastavljanju reprezentacije koja će predstavljati našu zemlju na skorašnjim Olimpijskim igrama, pa je aktualni stručni stožer podnio ostavku", objavila je AFA.

Martino se našao u velikim problemima oko sastavljanja olimpijske reprezentacije nakon što su dva najpopularnija argentinska kluba, River Plate i Boca Juniors, odbili pustiti svoje igrače na pripreme.

Martino je preuzeo dužnost argentinskog izbornika nakon 0:1 poraza od Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, te je vodio reprezentaciju do dva uzastopna finala Copa Americe, ali je i lani i ove godine izgubio finala od Čilea nakon izvođenja 11-eraca. Prema navodima lokalnih medija, Martino nije dobio plaću u posljednjih šest mjeseci.

AFA se nalazi pod istragom FIFA-e zbog nepravilnosti oko prodaje televizijskih prava, ali i zbog nemogućnosti dogovora oko formata izbora za novoga predsjednika.

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:31 06.07.2016.

Imaju igraca za par dobrih reprezentacija. U cemu je problem ?

DH
dalibor.hren
12:00 07.07.2016.

Isti Čačić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije