Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki intervju

Taravel nakon ozljede: Užasno se osjećam! A tako su me lijepo primili...

Jeremy Taravel
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
26.02.2014.
u 16:45

– Nisam imao vremena za razgledavanje Zagreba. No, bio sam u tri jako dobra restorana. Soudani me odveo ondje, on se već dobro snalazi u gradu i pokazao mi je dobra mjesta. A i hrana je dobra. Doduše, jeo sam talijansku hranu, hrvatsku kuhinju još nisam kušao – kaže Dinamov Francuz.

Na razgovor je Jeremy Taravel (26) došao kao da ide na modnu pistu ili pak na razgovor za posao. Sako, kaput u istom tonu, kapa također. Vrlo elegantan, ne znamo je li to zato što je iz centra svjetske mode Pariza ili mu možda supruga slaže odjevne kombinacije. No, kako god, još nismo imali prilike u Dinamu razgovarati s igračem tako brižno dotjeranim. Engleski mu je vrlo dobar, doduše s prepoznatljivim francuskim naglaskom. Za Dinamo je potpisao prije početka priprema, sad je vjerojatno već upoznao i dio grada.

– Pa baš i nisam, nisam imao vremena, morao sam rješavati mnogo dokumentacije zbog dolaska. Supruga je bila ovdje, živio sam u hotelu, pa kupovao namještaj za stan. No, bio sam u tri jako dobra restorana. Soudani me odveo ondje, on se već dobro snalazi u gradu i pokazao mi je dobra mjesta. A i hrana je dobra. Doduše, jeo sam talijansku hranu, hrvatsku kuhinju još nisam kušao – kaže Dinamov Francuz.

Supruga je s vama?

– Ne, vratila se u Pariz i za tjedan dana bit će opet u Zagrebu. Djeca? Još ih nemamo, ali na putu je sin koji će se roditi u lipnju – ponosno će Jeremy.

S obzirom na to da se teško ozlijedio i da ne može igrati, sad će barem biti uz suprugu kad rodi i sa sinom provoditi njegove prve dane.

No, vratimo se nogometu i Dinamu.

Kamo na oporavak?

– Dojmovi su mi jako dobri. Igrači, treneri i svi su dobri prema meni, a to je jako važno. Sretan sam što sam odigrao svoju prvu utakmicu (protiv Splita, nap. a.), iako možda nismo igrali najbolje, veseli me pobjeda. Nije ona samo za nas igrače – u klubu je puno ljudi koji brinu o nama, treneri, fizioterapeuti, liječnici i svi ostali, da bismo mi mogli misliti samo o nogometu. Zato je svaka pobjeda važna i za njih.

Sad Taravel neće moći igrati jako dugo, puknuli su mu križni ligamenti lijevog koljena i mora na operaciju.

– Idem u Pariz na nekoliko dana, a onda se vraćam u Zagreb, ovdje ću biti operiran. A još ne znam gdje ću obaviti rehabilitaciju, možda ovdje, možda u Belgiji, Francuskoj. Vidjet ću s klubom i menadžerom. Ma, strašno sam razočaran, sve mi je ovdje bilo super i sad ta teška ozljeda, užasno se osjećam.

Što ste prvo pomislili kad ste čuli da se Dinamo zanima za vas?

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

– Bio sam sretan i odmah sam razgovarao sa suigračima Ivanom Lekom i Mijatom Marićem. Puno smo razgovarali iako sam o samom Dinamu znao dosta. No, nisam imao pojma o gradu, o prvenstvu. I rekli su mi da idem, da je Dinamo pravi klub i mislim da sam napravio veliki korak u karijeri. Čim sam se raspitao, rekao sam menadžeru da želim ići u Dinamo.

Što vam je supruga rekla, iz Belgije odlazak u Hrvatsku možda izgleda kao izlet u nepoznato?

– Ona se složila, rekla je ako želim ići, da idemo. I Zagreb mi se čini pravi grad.

Zašto ste izabrali broj 87?

– Zato što broj četiri koji volim nije slobodan, ima ga Šimunić. Ne, ne bih ga tražio da mi da taj dres, previše ga cijenim. I u Lillu i u Lokerenu sam imao broj četiri, ali nije to važno. A onda sam 87 uzeo zbog godine rođenja.

Dinamo želi u Ligu prvaka, i Taravel želi te je zato i došao u Maksimir. No, sad će teško biti spreman za kvalifikacije. Ima li Dinamo momčad za Ligu prvaka?

Imamo momčad za LP

– Iako nisam dugo ovdje, mislim da ima, vidio sam puno dobrih igrača. Istina, mnogo je mladih igrača, ali vlada entuzijazam – kazao je Taravel zveckajući ključevima automobila. Već vozi po Zagrebu.

– Imam rent-a-car, moj je automobil u Belgiji pa ću vidjeti hoću li ga dovesti ovamo ili kupiti drugi, ali automobil moram imati, bez njega se ne može. A voziti mi nije problem, pogotovo zato što stanujem tri kilometra od stadiona.

Kakav je promet u Zagrebu?

– Dobar je, nije kao u Parizu, tamo mi treba dva sata da prođem dva kilometra, ha-ha – rekao je Francuz koji je trebao biti veliko pojačanje, koji je oduševio trenere, a sad ga neće biti barem šest mjeseci.

Taravel je stigao iz belgijskog Lokerena.

– Teško je usporediti Lokeren i Dinamo. U Lokerenu je nekako više obiteljska atmosfera, to je mali klub. I čim sam došao ovamo, vidio sam da je Dinamo veliki klub, bilo je mnogo novinara, vjerojatno je i pritisak na igru i rezultate bitno veći iako ga još nisam osjetio. Dinamova svlačionica je krasna, golema, s jacuzzijem, imamo stalno četiri fizioterapeuta, dva liječnika i to se ne može usporediti s Lokerenom. Dinamo je puno veći klub.

>>Plavi bez Taravela šest mjeseci?! 'To je velik udarac; igrački, ljudski, financijski'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije