Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATAR U PITANJU

Talijanski savez traži odgodu kola kako bi se osigurao od izbjegavanja debakla

FIFA World Cup - FIFA World Cup Qatar 2022 qualifiers - Italy vs Switzerland
Foto: Fabrizio Corradetti / IPA
1/3
14.02.2022.
u 18:41

- Ako se ne kvalificiramo na SP, koje simbolizira nogomet u našoj zemlji, bilo bi to još jedno ružno poglavlje.

Talijanski nogometni savez tražio je odgodu jednog kola Serie A uoči dodatnih kvalifikacija za SP 2022. u Kataru kako bi nacionalna reprezentacija dobila više vremena za pripremu. 

Predsjednik Saveza Gabriele Gravina želi da se odgodi 30. kolo Serie A, koje je na rasporedu 19. i 20. ožujka, a kvalifikacijska utakmica protiv Sjeverne Makedonije je 24. ožujka u Palermu. Pet dana kasnije pobjednik tog susreta igrat će u gostima protiv boljeg iz ogleda Portugala i Turske, a pobjednik će se plasirati na SP u Kataru.

- Mi smo zatražili odgodu kola i nadam se da će nam liga to odobriti kako bi dobili još nekoliko dana za pripremu. Ako se ne kvalificiramo na SP, koje simbolizira nogomet u našoj zemlji, bilo bi to još jedno ružno poglavlje - izjavio je Gravina.  Italija je propustila SP u Rusiji 2018.  

Italija je u svojoj kvalifikacijskoj skupini završila dva boda iza Švicarske s kojom je u oba susreta remizirala (0:0 i 1:1) i u obje te utakmice Jorginho nije iskoristio penal.

- Otežali smo si situaciju jer smo promašili dva važna penala. No, Italija se zna suočiti s teškim situacijama. Moramo se kvalificirati na SP, imamo uvjete za to - dodao je Gravina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije