Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su mogli znati

Talijanski navijači prije 16 godina 'predvidjeli' koronavirus, pogledajte fotografiju

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.03.2020.
u 21:54

I dok iz Italije svakodnevno stižu alarmantne vijesti na društvenim mrežama pojavila se jedna fotografija iz 2004. koja je 'predvidjela' pošast koja se krajem prošle godine pojavila u Kini

Epidemija koronavirusa proširila se svijetom, a od svih europski zemalja najteže je pogođena Italija.

U Europi je od početka epidemije umrlo 511 osoba, 463 u Italiji, 21 u Francuskoj, 16 u Španjolskoj, četiri u Velikoj Britaniji, tri u Nizozemskoj, te po dvije u Švicarskoj i Njemačkoj.

U Italiji je broj pozitivnih slučajeva narastao na 9172 oboljelih, a trećina zemlje nalazi se u karanteni. Situacije je vrlo ozbiljna, te je talijanska vlada poduzela ozbiljne korake kako bi spriječila širenje zaraze.

Zabranjena su javna okupljanja, a nogometne utakmice prošlog su vikenda igrane bez gledatelja.

I dok iz Italije svakodnevno stižu alarmantne vijesti na društvenim mrežama pojavila se jedna fotografija iz 2004. koja je 'predvidjela' pošast koja se krajem prošle godine pojavila u Kini.

Nogometni klub s juga Italije Catanzaro je u sezoni 2003./04. bio u trećem rangu natjecanja i borio se za ulazak u drugu ligu. Najbolji igrač momčadi bio je Giorgio Corona.

Foto: Screenshot/Facebook

Napadač Catanzara je te sezone zabio 19 golova, a navijači su ga obožavali. Corona je dobio transparent na kojem je pisalo: 'Infetti da Corona virus' (zaraženi Corona virusom).

>> Prošlog vikenda u Italiji su nogometne utakmice igrane bez gledatelja

Koronavirus
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije