Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
euro 2012.

Talijanski mediji: Hrvati su nam zabili iz jedine prilike

ita-hrv nove (1)
Goran Stanzl, Slavko Midžor/Pixsell
15.06.2012.
u 13:33

– Upropastili smo veliku priliku. Hoće li se Španjolska i Hrvatska dogovoriti? Profesionalci smo, neće se to dogoditi. Svatko radi svoj posao.

Talijanski komentatori pušu na hladno, odnosno na vruće, jer podsjećaju da se azzurrima već dogodilo 2004. godine ono što bi im se moglo dogoditi u ponedjeljak. Pod naslovom „Modro (azzurro) razočaranje, sada je četvrtfinale u opasnosti“, čuveni sportski komentator Gianni Mura piše na prvoj stranici lista Repubblica kako je talijanska reprezentacija odigrala neriješeno protiv Hrvatske, da je trebala pobijediti, a mogla ju je čak i izgubiti. Hrvatski nogometaši dali su gol iz jedine prilike koju su imali.


Sada bi se Hrvatska i Španjolska mogle dogovoriti da utakmicu odigraju 2:2 i tada bi Italija ispala bez obzira na to za koliko će pobijediti Irsku. Italija nije prošla u četvrtfinale u Portugalu 2004. kada su se Danska i Švedska dogovorile za rezultat. Tada su i Šveđani i Danci odbacivali svaku mogućnost dogovora rezultata, a na koncu su se ipak dogovorili i Italija je ispala. Tada je izbornik Italije bio Trapattoni protiv čije Irske će „azzurri“ igrati u ponedjeljak.


Bilo bi razumljivo da se Hrvati, premda odbacuju takvu mogućnost, dogovore sa Španjolcima, ali zašto bi to trebali prihvatiti Španjolci? Izbornik španjolske reprezentacije Del Bosque odbacuje mogućnost dogovora i kaže da će njegovi igrači igrati na pobjedu. No, talijanski novinari drže kako bi se i Španjolskoj isplatilo odigrati 2:2 s Hrvatskom jer bi se tako riješili „azzurra“ s prvenstva.

Evo i nekih izjava talijanskih igrača.

Thiago Motta: „Upropastili smo veliku priliku. Hoće li se Španjolska i Hrvatska dogovoriti? Profesionalci smo, neće se to dogoditi. Svatko radi svoj posao“.

Pirlo: „Mogli smo postići još jedan gol u prvom poluvremenu i tako zatvoriti utakmicu. Dogovor? Španjolska i Hrvatska su dvije velike momčadi“.

Buffon: „Igrali smo na pobjedu, ali nismo iskoristili naše prilike. Dogovor? Španjolska kao prvak svijeta si ne može tako što dopustiti“.

Cesare Prandelli: „Nismo iskoristili priliku za pobjedu. Malo smo se opustili i dobili gol koji se mogao izbjeći. Znali smo da su Hrvati opasni s visokim loptama, ali to nije dovoljno. Ipak, odigrali smo dobro. Dogovor? Mi nastavljamo vjerovati u naše sposobnosti i u korektnost drugih momčadi“.

Bivši igrač Juventusa (iz doba Platinija) i Napulja (iz doba Maradone) Massimo Mauro, koji sada komentira utakmice talijanske reprezentacije na televiziji i u listovima, spočitao je Prandelliju što je iz igre izvukao Balotellija prije Cassana. Premda ni ulazak Di Natalea nije utjecao na promjenu rezultata.

Italija je bila odlična u prvom poluvremenu, ali u drugome nije pokazala potrebnu osobnost za pobjedu i nadu za dolazak do konca Eura. U prvom dijelu vidjeli smo da se moglo doći do prilika za gol, ali je samo jedan postigao – Pirlo – izvevši izvanredan slobodni udarac“, komentira Mauro i naglašava kako su se njemu svidjeli i Cassano i Balotelli. U drugom dijelu je pao intenzitet igre i „sada dolazimo do pogrešnih Prandellijevih poteza. Zamjena Thiaga Motte bila je u redu, ali zamjena Balotellija bila je pogrešna. Trebalo je ubaciti u igru braniča i prebaciti De Rossija u sredinu“, procjenjuje Mauro.

Kritike talijanskim nogometašima što nisu uspjeli pobijediti Hrvatsku, gotovo jedinu reprezentaciju s kojom imaju negativan omjer, te strah od španjolsko-hrvatske nagodbe osnovne su teme svih današnjih komentara u Italiji.

Komentara 33

CH
choco
13:51 15.06.2012.

Za sada nepoznata dvojica Hrvata rešila su da pomute svetsku slavu Jeleni i Viktoriji, pa su dočepali EVRO junakinje, iskoristili njihovu popularnost i nasred prometne ulice u Poznanju svukli gaće i pokazali svoje polne organe slike i opsirniji tekst je u vesti-online

ST
Stiv
13:55 15.06.2012.

Ne govore da se Talijani preko Trapatonija mogu dogovoriti da ce pobijediti Irsku. ili su to vec dogovorili, jer se ponasaju kao da su oni Irce pobijedili. to im se i te kako moze osvetiti, jer ako oni odigraju s Ircima nerijeseno, onda je sve rijeseno hehe

Avatar Idler 3
Idler 3
13:49 15.06.2012.

Pa mogli ste recimo Španjolcima uvalit 5 komada i ne bi se trebali brinuti o nekakvim dogovorima !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije