Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG EURA

Talijanska liga traži povratak navijača na stadion unatoč velikom broju zaraženih

Serie A - Inter Milan v Cagliari
Daniele Mascolo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.04.2021.
u 11:55

"Pozdravljamo vladinu odluku. To je važan znak za državu i početak vraćanja u normalno stanje. Stoga se nadamo će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serie A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone"

Predsjednik Prve talijanske nogometne lige Paolo Dal Pino zatražio je da se dopusti dolazak navijača na utakmice Serie A nakon što je talijanska vlada prije dva dana dozvolila da bude popunjeno barem 25 posto kapaciteta stadiona Olimpico tijekom nogometnog Eura.

"Pozdravljamo vladinu odluku. To je važan znak za državu i početak vraćanja u normalno stanje. Stoga se nadamo će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serie A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone. A ako bi se stanje s epidemijom koronavirusa popravilo, mogli bi povećavati broj navijača na tribinama. Prva liga je još prije godinu dana napisala protokol koji bi jamčio fizičku distancu, a navijačima pružio apsolutnu sigurnost", izjavio je za talijanske medije predsjednik Serie A Paolo Dal Pino. 

Talijanska vlada se našla u situaciji da prihvati Uefin uvjet ili da izgubi domaćinstvo četiri utakmice EP-a, iako u zemlji još uvijek ima veliki broj zaraženih koronavirusom.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin ovogodišnjeg Eura (11. lipnja-11. srpnja), a upravo će se na rimskom stadionu Olimpico 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske otvoriti EP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije