MOGU LI PASTI?

Talijani: Za nas je Repeša bio poput Boga

'12.09.2013., Slovenia, Ljubljana, Arena Stozice - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013.Drugi krug, grupa F. Hrvatska - Finska.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
13.09.2013.
u 20:04

– Talijani su atipična momčad s četiri vanjska igrača odlična šuta. Igraju vrlo dobru obranu – djelić je analize suparnika hrvatskog izbornika Jasmina Repeše.

Hrvatska sutra u Stožicama (14.30) igra prvi od dva dvoboja u kojima može osigurati četvrtfinale. Prva je prilika za to Italija koja je do četvrtka bila jedina nepobijeđena na Eurobasketu. Inače, s Talijanima na EP-ima imamo skor 4-1.

– Talijani su atipična momčad s četiri vanjska igrača odlična šuta. Igraju vrlo dobru obranu. Doduše, protiv Slovenaca su se slabije branili, ali su i lošije šutirali, no igrali su u ekstradomaćinskom ugođaju, a ne u onakvom kakav su imali u Kopru, gdje su praktički oni bili domaćini – djelić je analize suparnika hrvatskog izbornika Jasmina Repeše.

Talijanski novinari tvrde da Repeša ima iznimnu reputaciju na "Čizmi".

– Za navijače Fortituda Repeša je bio poput Boga. Donio im je naslov i odveo ih do finala Eurolige pa bi ga u pravilu dočekivali ovacijama čak i kada je protiv njih vodio drugi talijanski klub – kazao nam je Luca Chiabotti iz La Gazzette dello Sport.

O Repeši su biranim riječima govorili i njegovi bivši igrači Gentile, Belinelli, Datome i Aradori.

– Neću baš reći da mi je bio drugi otac, ali gotovo da jest. Znam da će nam protiv Hrvatske biti teško jer sve njegove momčadi igraju čvrsto. On je uvijek inzistirao na obrani i to je bio njegov znak prepoznavanja – kazao je Gentile, igrač koji po Jasku ima najblistaviju budućnost od te četvorice. Premda je za njega igrao samo pola sezone, Datome je za Jaska kazao da je veliki učitelj:

– Bio sam mlad, a on me stavljao u igru kao da sam veteran. Svaki je dan inzistirao na mentalnoj čvrstoći i govorio mi da igram bez straha.

>> Košarkaši pregazili Fince sa +25, Repeša: Hvala navijačima!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije