Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistika

Talijani skuplji, ali naši bolje izvode peterce

Hrvatska - Italija (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
10.09.2010.
u 14:33

Procjenjuje se da 13 talijanskih vaterpolista godišnje zarađuje 1,600.000 eura, a naši samo milijun.

Iako kažu da statistika zna i prevariti, nije loše pogledati neke brojčane pokazatelje uspješnosti hrvatskih i talijanskih vaterpolista. Talijani su na ovom prvenstvu poraženi samo od nas (5:8), a mi samo od Crnogoraca (9:11). Postotak šuta naših igrača je 39, talijanskih 30 posto. Naš je igrač više na 53, talijanski na 46 posto.

Najbolji je talijanski strijelac Pietro Figlioli sa 11 pogodaka, kod nas je to Miho Bošković s deset pogodaka (pet iz peteraca). Inače, najbolji strijelac prvenstva zasad je Vanja Udovičić sa 18 pogodaka, Rumunj Cosmin Radu ima 17, a Španjolac Guillermo Molina 16. Nije zgorega napomenuti da naši ne znaju promašiti iz penala (7 od 7), dok Talijani promaše svaki drugi peterac (3 od 6).

Što se vratara tiče, Josip Pavić je na 54 posto obrana (48 od 89), a Stefano Tempesti za nijansu je bolji sa 54,1 posto (53 od 98). No, Pavić je uspješniji u branjenju peteraca: obranio je dva od četiri, a Tempesti dva od šest.

Gledaju li se godišnje zarade igrača, Talijani bolje stoje. Procjenjuje se da njihovih 13 igrača zarađuje 1,600.000 eura godišnje. Naši samo milijun.

No, sve to večeras neće puno značiti. Neće odlučivati ni brojevi ni euri nego srce i upornost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije