Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azzurri

Talijani posjetili Auschwitz: Neki nisu mogli zaustaviti suze...

italija (1)
Foto: AFP, Reuters/Pixsell
1/7
07.06.2012.
u 12:13

Azzuri su u pratnji vodiča prošetali ulicama strave tog koncentracijskog logora, a kapetan Gianluigi Buffon položio je vijenac u bojama talijanske zastave kod zida gdje su streljani zarobljenici.

Talijanska nogometna reprezentacija iskoristila je nekoliko slobodnih sati između treninga i raznih drugih obveza kako bi posjetila bivši nacistički logor Auschwitz-Birkenau. Azzuri su u pratnji vodiča prošetali ulicama strave tog koncentracijskog logora, a posebno emotivno bilo je kada je kapetan Gianluigi Buffon kod zida gdje su streljani zarobljenici, položio vijenac u bojama talijanske zastave. Mnogi igrači nisu mogli zaustaviti suze slušajući o strahotama koje su proživljavaji zarobljenici, mahom Židovi u tom logoru smrti.

- Bilo je to jedno zastrašujuće iskustvo. Čitati o nečemu u povijesnim knjigama i čuti uživo priče od ljudi koji su preživjeli taj horor, dvije su sasvim različite stvari - rekao je nakon posjeta Auschwitzu talijanski branič Giorgio Chiellini.

Ključne riječi

Komentara 3

BL
bludog
12:31 07.06.2012.

trebalo ih je barem pola tamo i ostat

ME
Meter
12:43 07.06.2012.

Kada će to učiniti tzv. vatreni?

LA
Lavica7
20:11 07.06.2012.

Ne ponovilo se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije