Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizivaju reakciju Uefe

Talijani nas uspoređuju sa Srbima i tvrde da dvije utakmice igramo bez gledatelja!

Hrvatski navijači, bakljada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
17.11.2014.
u 11:08

"Nakon što je Hrvatska izjednačila, nekoliko baklji ubačeno je na teren. No, situacija se smirila i činilo se da je sve pod kontrolom, baš kao što je to bilo i tijekom cijelog dana"

Dio hrvatskih navijača osramotio je sinoć našu zemlju, slike incidenta sa San Sira brzo su obišle svijet. Svi su osudili takvo ponašanje i prizivaju Uefu da reagira i oštro kazni Hrvatsku. Tako su već počela i nagađanja o eventualnim kaznama, a kroz talijanske medije počela se provlačiti informacija kako će UEFA novčano kazniti HNS, ali i da će sljedeće dvije utakmice Hrvatska igrati bez gledatelja.

Taj scenarij za njih bio bi idealan jer bi u tom slučaju naša reprezentacija dvije ključne domaće utakmice igrala bez pomoći s tribina. Naime, 28. ožujka 2015. igramo s Norvežanima te 12. lipnja s Talijanima!

Talijanski mediji pohvalili su našeg izbornika Kovača i nekoliko igrača koji su došli to tribina i pokušavali smiriti navijače.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

"Čini se kako ni oni ne mogu utjecati na njih. Jedni je način oštro kazniti te izgrednike i maknuti ih što dalje od sportskih borilišta", pišu Talijani koji su se odmah sjetili nereda koje su 2010. godine izazvali navijači Srbije u Genovi.

"Nakon što je Hrvatska izjednačila, nekoliko baklji ubačeno je na teren. No, situacija se smirila i činilo se da je sve pod kontrolom, baš kao što je to bilo i tijekom cijelog dana u gradu gdje nije bilo incidenata. Hrvatska i talijanska policija odlično su surađivale kako bi se spriječio scenarij od prije četiri godina kada je gostovala Srbija. Nažalost, incident se opet dogodio, sreća je samo da je bio manjih razmjera nego u Genovi", piše Gazzetta.

>>Svjetski mediji: Sramotna bakljada najradikalnijih hrvatskih navijača

>>Sedamnaest navijača noć provelo u pritvoru, trojac iz Novog lista ostao bez opreme

Ključne riječi

Komentara 160

MA
markomraz
11:20 17.11.2014.

talijani nisu sposobni osigurati održavanje utakmice ili su namjerno pustili huligane, pa ako nisu namjerno pustili huligane, onda više ne bi trebali organizirati ovakve utakmice jer to očito nisu u stanju.

DR
Drivoex
11:18 17.11.2014.

Ovo su napravili neprijatelji Hrvatske a narod dobro zna tko su oni samo nitko nece reci Danas su mnogi nesretni jer tekma nije prekinuta Jova jesi ti nesretan

DR
Drivoex
11:52 17.11.2014.

Organizatori nereda danas vise tuguju nego prije dvije godine kada su oslobođeni hrvatski generalu, tuguju jer nisu uspjeli do kraja, tekma je ipak nastavljena. Isti ljudi vide rat protiv Hrvatske na svim razinama i u svim sferama društva. Nastavit cee oni i dalje ratovati protiv Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije