Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napredak u igri

Takvi su to klinci, njima je sve jednostavno

Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
01.08.2015.
u 18:40

Nije još gotovo, zabiju li Norvežani u uzvratu prvi gol, može nastati panika, kaže Poklepović

– Ušao sam i zabio. Davati golove moj je posao – objašnjavao je Tomislav Kiš svoj gol u sudačkoj nadoknadi za 2:0 protiv Stromsgodseta.

Tako smireno, kao da nije svjestan da je to gol koji je bacio stadion u trans, kao da to nije gol koji je Hajduk gotovo gurnuo u elitno kolo za ulazak u skupinu Europske lige.

Zato Valencia nudi milijune

Ili Andrija Balić. Taj je zabio pogodak u rangu najvećih svjetskih velemajstora. Lopta na prsima, volejčina u rašlje s nekih 25 metara, vratar se nije ni pomaknuo. I sad se netko čudi što je Valencia bila spremna iskrcati oko pet milijuna eura za takvog majstora.

– Dobro mi je sjela. Gol posvećujem obitelji, djevojci i prijateljima. U uzvratu se ne smijemo opustiti – kazao je Balić.

Nema ni zrnca euforije kod tog dugokosog Dugopoljca, koji će za koji dan proslaviti tek 18. rođendan. Nije ni punoljetan, još se dječački sramežljivo smješka, ali zna da se u uzvratu njegova momčad ne smije opustiti.

Svi su u Hajduku redom isticali da su se Norvežani pokazali kao odlična momčad. Ne da bi isticali svoju igru, jer kakav je tek Hajduk ako je sa 2:0 pobijedio odličnu momčad. Nema u ovom Hajduku takvih mangupa, igrači su tako govorili jer tako misle.

– U pravu su igrači, Norvežani su me oduševili. Oni upravljaju igrom, cijela momčad zna što radi, kreću se u ritmu. Nije to neka elitna momčad, ali vrlo je kvalitetna. S ovih 2:0 završeno je pola posla, treba u uzvratu stvoriti sve preduvjete kako ih napasti, pokušati doći do gola. Ova pobjeda za mene je svojevrsni rubni rezultat jer, primiš li jedan gol, onda je sve otvoreno – kazuje nam Stanko Poklepović.

Majstor taktike, trener koji je osmislio "pirju", "cotavi napad" i tko zna što još, smatra da Hajduk ne treba biti opterećen postizanjem gola.

– Naravno da bi to bilo najbolje. Ali najvažnije je proći, stožer treba stvoriti sve pretpostavke i iznaći način za prolazak dalje. Ono što je bitno, ne smije biti poklona zadnje linije, onih pogrešaka koje se često događaju Hajduku. U europskim utakmicama te poklon-pogreške mogu biti kobne. Dakle, važna je koncentracija, pažnja pri svakoj lopti – kaže Poklepović.

Bit će vruće u Norveškoj

Slaže se da je Hajduk u pobjedi 2:0 odigrao iznimno zrelo u odnosu na svoje nogometne godine.

– Ima tu još dosta prostora, ali ovaj Hajduk svakome može dati problema. U napadu je dosta toga donio Ohandza, a Vlašićeva snaga je posebna, on s lakoćom nosi igrača na leđima. U Norveškoj će cijela momčad biti u drugačijem ritmu, zadnja linija morat će iznijeti teret prolaska dalje. Kada sve zbrojim i oduzmem, držim da će u Norveškoj, unatoč hladnoći, na terenu biti vrlo vruće – kaže Poklepović.

>>Špaco: Ovakve privrženosti nema baš nigdje na svijetu

Komentara 3

LO
Lovro13031999
19:09 01.08.2015.

To su dva hajducka dijamanta.. S obzirom na proslu sezonu ovaj mi hajduk izgleda jako dobro za sad. Naravno da su to jos juniori,ali ako ce ostat u ovom sastavu za 2,3 godine hohoho... Buricu samo naprijed!

SO
sonce
19:05 01.08.2015.

Ozrene daj malo smanji sa preteravanjem. U laži su kratke noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije