Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRITVOR...

Tajnik poljskog saveza i bivši izbornik u zatvoru

PZPN-txt.jpg
import
22.10.2008.
u 19:18

Nastavljaju se nogometni skandali u Poljskoj. Danas je priveden tajnik Poljskog nogometnog saveza (PZPN) Zbigniew Krecina, a u pritvoru je završio i bivši izbornik Janusz Wojcik te još deset osoba.

Glavni tajnik Krecina završio je u pritvoru pod optužbom da je pronevjerio novac PZPN-a u iznosu od 120.000 američkih dolara. Istražitelji optužuju Krecinu da je taj novac ilegalno dao klubu Widzew Lodzu. Glavni tajnik, naravno, odbacuje sve optužbe, a Krecina je slovio za najvećeg kandidata za novog predsjednika Saveza i nasljednika Michala Listkiewicza.

- Ova istraga traje već mjesecima i nas se skorašnji izbori u PZPN-u uopće ne tiču - poručio je Edward Zalewski, prvi čovjek tužiteljstva u Wroclavu.

U sklopu iste istrage u pritvoru je završio i bivši poljski izbornik Wojcika, no za sada nije poznato pod kojom optužbom. Wojcik je vodio poljsku reprezentaciju do srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1992. godine.

Za sada je u skopu velike protukorupcijske akcije u poljskom nogometu koja traje od lipnja prošle godine u pritvoru završilo 158 osoba, a među njima su članovi PZPN-a, nogometni suci, nogometaši i čelnici klubova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije