Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEČ ALIJA I LISTONA

Tajni dokument: Četvrti najveći sportski događaj 20. stoljeća je namješten

Muhammad Ali
PA/Pixsell
25.02.2014.
u 17:54

Borba Alija i Listona je proglašena četvrtim najvećim sportskim događajem 20. stoljeća, a meč je završio u sedmoj rundi predajom Listona.

Prije točno 50 godina tada 22-godišnji Cassius Clay u Miami Beachu u boksačkom meču teške kategorije pobijedio je aktualnog prvaka Sonnyja Listona.

Cassiuas Clay kasnije je promijenio ime u  Muhammad Ali te je postao jedan od najvećih boksača svih vremena, međutim FBI je objavio dokument koji otkriva kako je njegov meč protiv Listona namješten.

Borbu je navodno namjestio Ash Resnick, kockar iz Las Vegasa, a ključni dokaz je intervju s kockarom iz Houstona Barnettom Magidsonom 24. svibnja 1966. godine.

Borba Alija i Listona je proglašena četvrtim najvećim sportskim događajem 20. stoljeća, a meč je završio u sedmoj rundi predajom Listona.

Treba istaknuti kako nema nikakvih dokaza u Alijevu umiješanost u cijeli slučaj.

>> Muhammad Ali dobio naslov boksačkog kralja

Ključne riječi

Komentara 1

AS
asi2013
18:08 25.02.2014.

Gledao sam taj meč i bio mi je sumnjiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije