Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro u Hrvatskoj

Tajne futsala: Svi naši reprezentativci godišnje mogu i do 50.000 eura

'17.01.2012., Split - Hrvatska malonogometna reprezentacija u Spladium Areni odigrala prijateljsku utakmicu protiv Irana uoci futsal Europskog prvenstva. Franco Jelovcic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
29.01.2012.
u 09:41

Europsko prvenstvo u malom nogometu počinje u utorak i do 11. veljače igrat će se u Splitu i Zagrebu.

Ali, svi koji dolaze u dvorane misleći kako je to onaj mali nogomet koji se igra u kvartu, gdje se prodaju "tuneli" do besvijesti, varaju se. Mali nogomet koji će se igrati u Hrvatskoj na najvišoj je svjetskoj razini, to je profesionalni sport u kojem dominira trka, brzina, taktika, a trik i vic dolaze od izražaja u jednoj sekundi.

I da ne bi bilo zabune, ti dečki nisu amateri. Frane Despotović je jedini legionar, u Poljskoj igra za oko dvije tisuće eura mjesečno. A domaće zvijezde poput Marinovića od kluba primaju desetak tisuća kuna mjesečno. Glavna zarada im je na turnirima kada ih vlasnici kafića ili mesari plaćaju da igraju za njih. Tarifa zna prijeći i 100 eura po utakmici. Godišnje vrhunski malonogometaši u Hrvatskoj zarade i do 50.000 eura. Bolje su plaćeni su od svih igrača nogometa izuzev dinamovaca i pokojeg hajdukovca.

>>Cijeli zanimljivi tekst o futsalu i našoj reprezentaciji pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije