Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVILA SE JANICI

Tajna uspjeha Tine Maze: Snimila pjesmu u studiju i poletjela

'Winner Tina Maze of Slovenia celebrates after the women's Alpine skiing World Cup giant slalom race at the Corviglia in the Swiss mountain resort of St. Moritz December 9, 2012. Maze won the competi
Reuters/Pixsell
03.01.2013.
u 09:03

- Otkako sam formirala svoju privatnu ekipu, sve mi je krenulo nabolje, a htjela sam odustati od skijanja - otkriva Maze

Najveća zvijezda sutrašnje sljemenske utrke slalomašica bit će djevojka koja ima samo jednu slalomsku pobjedu u karijeri, ali ima i sportsku formu s kojom je sve moguće. Tina Maze u Zagreb je stigla kao dominantno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sa 12 postolja od početka sezone. U prošloj godini izjednačila je rekord Ingemara Stenmarka po broju postolja u kalendarskoj godini (19), a vlasnica je i novog rekorda po broju osvojenih bodova u prvih 10 utrka sezone (677). Sve to, više nego nenastupanje Schild i Riesch, lijepu Slovenku čini favoritkinjom za ljubimicu publike.

– To kako sada skijam znači mi jako puno. Moj san bio je skijati kao što skijam sada. Na Sljemenu očekujem da ću imati i svojih slovenskih navijača, a i nadam se da će i Hrvati navijati za mene. Bio bi mi veliki privilegij pobijediti na Sljemenu jer to je jedna od meni najdražih utrka. Jedan od neostvarenih ciljeva.

A što su neostvareni ciljevi djevojke kojoj ove sezone svi gledaju u leđa? Osim ukupne pobjede u Svjetskom kupu i olimpijskog zlata?

– Voljela bih pobijediti u superveleslalomu pa da imam pobjede u svih pet disciplina. Voljela bih izboriti i dvije pobjede u jednom vikendu.

Divila sam se Janici

Sve to što Tina priželjkuje jedna je Hrvatica već postigla. Janica je, premda je starija samo jednu godinu, i Tini bila idol.

– Janica je imala na skijama nevjerojatnu moć i normalno je da sam joj se kao klinka izuzetno divila. Janica i ja znamo se odavna pa se ponekad i družimo, barem nakratko, kao što je to bilo sada u Münchenu.

S obzirom na to da ima dva olimpijska srebra i da je lani bila svjetska prvakinja, Tina Maze trenutačno je najpopularnija slovenska sportašica. Još višu razinu popularnosti i status zvijezde donijela joj je studijski snimljena pjesma "My Way is My Decision" koju je promovirala točno dan prije početka ove sezone.

– Činjenica da ću imati vlastitu energičnu pjesmu dala mi je dodatnu snagu za najteže treninge.

Sada i savez u mene vjeruje

Osim iz glazbe, Tina energiju crpi i iz veze s talijanskim kondicijskim trenerom Andreom Massijem, članom svog stožera.

– Kad ne ide najbolje, onda među nama ima i trzavica, no kada ide sve dobro kao sada, onda je stvarno lijepo. Puno je lakše kada vam vaš intimni život putuje s vama nego kada je na telefonu.

Massi je bio osoba koja ju je odgovorila od prekida karijere. Bila je u sukobu s nacionalnim savezom, ali i sa sportskom formom.

– Bilo je to 2006./2007. Nisam imala pravu ekipu, a ni sama nisam dobro funkcionirala. Andreu su te godine izbacili iz ekipe i ja sam razmišljala i o kraju sportske karijere. No, Andrea je predložio da napravimo privatnu ekipu i od tada je iz godine u godinu bilo sve bolje. Sjajno je kada jedna osoba toliko vjeruje u tebe. Ja sam samo slijedila temu i sada je super.

U Tinu sada vjeruje u slovenska skijaška "zveza".

– Nakon godina razilaženja i oni su shvatili da se u mene isplati ulagati i sada od njih dobivam 200.000 eura po sezoni. Ima nas petero u ekipi u kojoj ja skijam, Livio Magoni skijaški je trener, Andrea se brine o svemu pa i tempiranju kondicije i forme, a Andrea Vianello najbolji je serviser kojeg sam mogla imati. Imam i fizioterapeutkinju koja nije stalno s nama – kazala je djevojka koja je lani na Sljemenu bila druga i koja s pravom sanjari o krunjenju na Zagrebačkoj gori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije