Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekipno zlato

Tajna karatistica: Svoje suparnice prestrašimo već na zagrijavanju

'13.05.2013., Zagreb - U hotelu Four Point by Sheraton odrzana konferencija za medije hrvatske zenske karate reprezentacije koja je osvojila, prvi put u povijesti, u borbama u ekipnoj konkurenciji  na
'Slavko Midzor/PIXSELL'
13.05.2013.
u 22:40

– Tko je zao, ispada iz ekipe – prokomentirala je Čelan nenastupanje Maše Marković.

Prvi put u povijesti hrvatskog karatea ženska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju. Na EP-u u Budimpešti ekipa u sastavu Ana Marija Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i Ana Lenard nanizala je pet pobjeda, a u finalu pobijedile su svjetske prvakinje Francuskinje.

– Vratile smo im za poraz u finalu prošlogodišnjeg SP-a. Dokazale smo ono što smo govorile, da smo najbolje na svijetu. Mogle smo finale i uvjerljivije riješiti, ali držale smo trenera u napetosti – našalila se Ivona Tubić.

Izbornik ženske reprezentacije Drago Galina otkrio je da njegove cure suparnice srede već na zagrijavanju.

– Uvijek inzistiram da na zagrijavanju cure idu maksimalno jako i koncentrirano kao da riječ o borbi. Kada protivnice to vide, psihički se slome – rekao je izbornik Galina, a kapetanica ekipe Ana Marija Čelan dodala je:

– Sigurnošću i smirenošću na zagrijavanju pokazujemo samouvjerenost, to utječe na psihu suparnica.

Predsjednik Saveza Stjepan Čelan istaknuo je da su cure u finalu morale biti bolje i od sutkinja.

– U Europskoj federaciji nisu sretni što jedna mala Hrvatska osvaja medalje pa nas suci često kradu, a tako je bilo i u finalu. No, to nije slomilo naše cure, naprotiv dale su još više od sebe zbog toga – rekao je Čelan.

Na prošlom Europskom prvenstvu, prije dvije godine, Hrvatska je osvojila četiri medalje, ovaj put jednu.

– Neki će reći da je ovo podbačaj, no ta konstatacija je glupost. Pa na ljestvici medalja smo na šestom mjestu među 45 zemalja. I to s proračunom od 400.000 eura, dok Njemačka i Turska imaju od šest do osam milijuna eura – poručuju iz Saveza.

Uoči puta u Budimpeštu u reprezentaciji bilo je nekih podmetanja koja su poremetila atmosferu.

– Neki ljudi, odnosno neki klubovi, smatraju da trebaju dobiti više nego zaslužuju, no ne bih o tome – rekao je predsjednik Saveza.

"Incident" se dogodio i u zlatnoj ekipi. Na prvenstvu nije nastupila dosad standardna Maša Marković, koja je ljutita jer nije dobila priliku da nastupi u pojedinačnoj konkurenciji. U toj kategoriji izbornik daje prednost Ani Mariji Čelan.

– Zlato je produkt velikog zajedništva u ekipi. Tko je zao, taj ispada iz ekipe. Nakon osvojenog zlata Maša je čestitala ostalim curama, ali ne i meni – rekla je Čelan, predsjednikova kći, koja se bori u Mašinoj kategoriji. Najave da bi Marković mogla na sljedećem natjecanju nastupati za Crnu Goru ili Sloveniju, predsjednik Saveza je prokomentirao:

– Meni je takva odluka nepojmljiva, nadam se da će se Maša vratiti k nama.

>> Hrvatice osigurale finale Europskog prvenstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije