Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJSKA - ČEŠKA

Szczesny: Ja sam prvi vratar Poljske, a ne Tyton!

'Poland\'s national  goalkeepers Wojciech Szczesny (L) and Przemyslaw Tyton are seen during a practice session one day after their Euro 2012 opening soccer match in Warsaw June 9, 2012.  REUTERS/Kai P
'KAI PFAFFENBACH'
16.06.2012.
u 10:12

– Teško je kada se sami borite protiv trojice ili četvorice suparničkih obrambenih igrača. No, izbornik najbolje zna kako treba na Čehe

Uoči posljednjeg kola skupine A, šanse za ulazak u četvrtfinale imaju sve četiri momčadi. Rusima i Česima za to je dovoljan i bod, dok Poljskoj "igra" jedino pobjeda protiv Češke, baš kao i Grčkoj protiv Rusije.

Ludnica u Poljskoj

Najveća ludnica sigurno će biti na varšavskom stadionu, gdje igraju domaćini. Poljaci su posljednjih dana potpuno zaluđeni nogometom, pretpostavlja se da će njihov dvoboj s Česima preko televizijskih ekrana pratiti 17 milijuna gledatelja, što će biti novi rekord.

A uprava tvornice automobila Volkswagen u Poznanju izašla je ususret radnicima i prekinut će proces proizvodnje tijekom dvoboja s Česima.

– Iako ćemo zbog toga proizvesti 80 vozila manje, to nam nije problem. Sve ćemo nadoknaditi. Raspoloženje i lojalnost zaposlenih su nam najvažniji – rekao je glasnogovornik Wolkswagena.

Uoči odlučujuće utakmice u taboru Poljaka je vrlo napeto. Došlo je do trzavica između vratara, Tytona i Szczesnyja.

Naime, Szczsny je izdržao kaznu zbog crvenog kartona u prvoj utakmici te vjeruje da će se sada vratiti među prvih jedanaest.

– Ja sam prvi vratar Poljske, razočaralo bi me da izbornik stavi Tytona u prvih 11 – iskren je Szczesny.

No, Tytonov je veliki adut što je zamijenivši Szczesnyja u prvoj utakmici odmah obranio jedanaesterac Karagunisu, a odličan je bio i u drugoj utakmici protiv Rusije.

– Jedina dvojba mi je koga ću staviti na vrata, no o tome ću odlučiti prije utakmice – rekao je poljski izbornik Smuda, za kojeg mediji kažu da će biti smijenjen u slučaju neulaska u četvrtfinale.

– Vidim da su mi već pronašli i nasljednika – našalio se Smuda na spekulacije da će ga zamijeniti trener Legije Rafal Janas.

Mediji Smudu kritiziraju zbog toga što na Čehe planira krenuti samo s jednim napadačem, Robertom Lewandowskim, koji pak i sam priznaje da bi želio partnera u napadu.

Rosicky ipak spreman

– Teško je kada se sami borite protiv trojice ili četvorice suparničkih obrambenih igrača. No, izbornik najbolje zna kako treba na Čehe – kaže Lewandowski.

Češki navijači su pak odahnuli kada je jučer potvrđeno da će njihov najbolji igrač Thomas Rosicky ipak biti spreman za zadnju utakmicu u skupini.

– Tetiva me još malo boli, no ako treba, protiv Poljske igrat ću i na jednoj nozi. Ne smijemo misliti da nam je za ulazak u četvrtfinale dovoljan i bod, moramo napasti Poljsku i pobijediti – rekao je Rosicky.

Ne bude li Rosicky ipak mogao nastupiti, ulogu kreatora češke igre preuzet će igrač plzenjske Viktorije Daniel Kolar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije