Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat u žalgirisu

Švrljuga: Umjetna trava naš je najveći adut protiv Dinama!

19.03.2011., Rijeka - Nogometna utakmica 22. kola Prve HNL izmedju NK Rijeka i NK Cibalia. Andro Svrljuga, Tomislav Culjak. Photo:
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
27.06.2014.
u 15:59

– Problem bi nam mogao biti što će nam dvoboj s plavima doći nakon čak 23 dana stanke

Bivši nogometaš Pomorca, Istre i Rijeke Andro Švrljuga (29) već dvije godine igra u litavskom prvaku Žalgirisu iz Vilniusa, Dinamovu suparniku u drugom pretkolu za ulazak u Ligu prvaka. Kad je došao u Litvu, ondje je bila mala kolonija Hrvata, u zeleno-bijelom dresu dočekali su ga Tomislav Pek, Luka Perić i Mario Grgurović! No, sad je ostao sam.

Korak naprijed u karijeri

A kako je Švrljuga uopće došao do Žalgirisa?

– Istekao mi je ugovor s Rijekom, razgovarao sam s Lukom Perićem, on me preporučio ljudima u klubu, pozvali su me i ja sam prihvatio novi izazov. I dobro sam napravio, to je ipak korak naprijed u mojoj karijeri. Nogomet je, inače, drugi sport u Litvi, iza nedodirljive košarke, i zadovoljan sam uvjetima i načinom života. Obitelj je većim dijelom godine sa mnom u Vilniusu. Sad, naravno, idu doma, na more. Nedostaje mi naša klima i zato mi je drago što ću barem malo osjetiti hrvatsko ljeto... Vilnius me, inače, malo podsjeća na Zagreb, iako je dvostruko manji – rekao nam je Švrljuga, koji igra na desnom defenzivnom boku.

Je li Žalgiris promijenio momčad u odnosu na prošlu, šampionsku sezonu?

– Ne baš, 70 posto momčadi je nepromijenjeno. Neki su igrači otišli, vratila su nam se dvojica s posudbe iz Češke... Novi su igrači zasad još "papirnata" pojačanja, treba im prilagodba, a dojma sam da smo prošle godine igrali bolje – kaže Švrljuga.

Ipak, nakon 19 kola, dakle više od pola prvenstva (u Litvi liga ima 10 klubova i igra se četverokružno), imate šest bodova više od drugoga! A po rezultatima se vidi da ste više domaćinska momčad.

– Pa, može se tako reći. Igramo na nacionalnom stadionu sa 5400 sjedaćih mjesta, na njemu igra i litavska reprezentacija, lijep je to stadiončić. Teren je s umjetnom travom i to bi možda mogao biti naš adut u dvobojima s Dinamom.

Sada na mini-pripremama

Prednost će vam biti i to što ste, za razliku od Dinama, u natjecateljskom ritmu.

– Vidjet ćemo. Sad je u Litvi jednomjesečna stanka i dvoboj s Dinamom u Zagrebu bit će nam prva natjecateljska utakmica nakon 23 dana! Odmor nam je dobro došao, ovaj smo tjedan slobodni, a u ponedjeljak idemo na mini-pripreme u Poljsku, u Ostrodu. Igrat ćemo ondje dvije jake utakmice, s izraelskim Hapoelom iz Beer Sheeve te s ciparskim Apoelom. Bit će nam to pravi testovi uoči Dinama, koji je apsolutni favorit, ali mi se sigurno nećemo predati – najavljuje Švrljuga.

Komentara 1

VU
vucko
08:39 28.06.2014.

Misljenja sam da onaj prijedlog koji je najavljen da igrac koji je skrivio faul na protivnickom igracu i povrjedi ga mora biti suspendiran tako dugo dok se povrijedjeni ne opravi van igralista, a krivac za faul dobije ograniceno iskljucenje iz igre dok se povredjeni igrac ne vrati u igru .Za to bi se mogla uvesti neka "plava karta" -za vremensku ogranicenu kaznu. Tako bi se igra mogla nastaviti sa samo 10 igraca sa oboje momcadi ! za svaki tim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije