Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treneri u Europi

Svlačionica čekićara: Bilić nije problem, on treba ostati naš trener

West Ham United manager Slaven Bilic before the match Britain Football Soccer - West Ham United v Arsenal - Premier League - London Stadium - 3/12/16 West Ham United manager Slaven Bilic before the match  Action Images via Reuters / John Sibley Livepic ED
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
11.12.2016.
u 15:57

Niko Kovač zvijezda je Bundeslige, a Slaven Bilić Božić čeka s ultimatumima pod borom...

Hrvatski izbornici, dvojac iz rubrike ‘bivši’, adventske dane kao gastarbajteri provode u različitim raspoloženjima. Niko Kovač zvijezda je Bundeslige, a Slaven Bilić Božić čeka s ultimatumima pod borom... Hoće li Slaven Novu godinu dočekati na splitskoj rivi ili Londonu, ne zna ni sam, dok je

Kovač siguran, gledat će vatromet na frankfurtskom trgu Römerbergu.

Bio sam iskren, ali...

Bilić je, nakon poraza od Arsenala (5:1), najtežeg otkako šeće s čekićarima po Otoku, prst upro u svoje igrače ustvrdivši kako njegovi igrači ne daju maksimum.

– Ni na utakmicama, ni na treninzima, nemamo bkao lani – kazao je Bilić, a sporna rečenica bila je:

– Igrači ne rade ozbiljno kao lani i zato smo na dnu ljestvice. Nisu više predani i ne žrtvuju se...

Shvatio je, tijekom prošlog tjedna, da se igra vatrom, da bi mu to u ovo doba, kada mu je rezultat okrenuo leđa, sad to mogla učiniti i svlačionica, što bi vrlo vjerojatno značilo i sam kraj, pa je okrenuo ploču.

– Bio sam iskren. Ali, preuzeo sam tada odgovornost na sebe. I nisu me dobro shvatili, jer mislio sam na to da su neke igrače, jako važne za West Ham, zaustavile ozljede. Pa nisu mogli uhvatiti ritam na treninzima. Nisu krivi igrači, već ozljede – objavio je sada Bilić u svojoj kolumni u londonskom Evening Standardu.

Ispričao se, eto, javno.

Čeka ga u nedjelju (17.30), poslije ručka – Liverpool. Lani se proslavio pobjedom 3:0 na Anfieldu, a sad na isto mjesto dolazi bojeći se ispadanja iz lige. Potrošili su ove sezone 63 milijuna eura, a prodali igrača (jednog) za – 12 milijuna. Dakle, više od 50 milijuna eura nedostaje u klupskoj ‘kasici’, no uprava miljeniku hrvatskih navijača i dalje vjeruje. Srećom, vjeruje mu i – igrači.

– Neka je Bilić rekao, onako iskreno, kako on vidi situaciji. Važno je da trener kaže što misli ne bi li se stvari promijenile. Na treninzima nam je rekao kako moramo biti ujedinjeni u teškim trenucima – kazao je Álvaro Arbeloa te dodao:

– Ostao je miran. Drugi bi treneri mnogo više podigli glas. Uostalom, nismo mi u ovoj teškoj situaciji zbog Bilića, i sumnjam da bismo njegovim odlaskom osvajali više bodova. Unutar svlačionice nećete čuti ni od jednog igrača da je Bilić problem. Imamo odličan odnos – podcrtao je bivši branič Real Madrida i Liverpoola.

Zainteresirani za Sturridgea

Bilić, otkrio je, želi dovesti još jednog igrača baš Liverpoola – Daniela Sturridgea.

– Ono što se piše, u 95 posto slučajeva, nije točno. Ali ima onih pet posto – zagonetan je Bilić na pitanje o Sturridgeu.

– On je jedan od najvećih talenata. Jedino što ga je zaustavilo bile su ozljede – dodaje Bilić, a hoće li i on u njegovo jato, vidjet ćemo u siječanjskom prijelaznom roku.

Njegovu vršnjaku, tri godine mlađem Niki Kovaču, u Frankfurtu je sjajno. Već devet susreta, više od dva mjeseca, ne zna za poraz.

Na stol mu je, nedavno, stigao i novi ugovor.

– Nije lako bilo doći u Bundesligu. Ali, osjećam se sjajno! Davno je bilo ono doba kada smo bježali s dna. To je povijest, sad nas zanima samo napredak... – kaže Kovač.

Komentara 1

KA
kajinx
11:05 12.12.2016.

Slaven Bilić Božić čeka... Sa kojeg jezika je ovo prevedeno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije