Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Nizozemke ne posustaju, pobijedile su Poljsku i ušle u finale!

Nizozemska
Reuters/PIXSELL
18.12.2015.
u 20:15

Pobijedile su 30-25 i time nastavile sjajan niz

Rukometašice Nizozemske prve su finalistice Svjetskog prvenstva koje se održava u Danskoj, one su u polufinalu u Herningu svladale Poljsku sa 30-25 (15-8).

Nizozemsku su do najveće pobjede u dosadašnjoj povijesti predvodile Estavana Polman sa šest, te Yvette Broch i Cornelia Groot sa po pet golova, dok su kod Poljske najbolje bile Karolina Kudlacz-Gloc s pet i Iwona Niedzwiecz, Monika Kobylinska i Patrycja Kulwinska sa po četiri gola.

Na dosadašnjem 21 SP ni Nizozemska niti Poljska nisu osvojile niti jednu medalju, a niti jedna reprezentacija nema medalju niti s europskih prvenstava, pa je ovo bila jedinstvena prilika za obje ekipe da naprave povijesni rezultat, a u takvoj su se situaciji bolje snašle Nizozemke.

Nizozemkama je dosadašnji najbolji plasman na SP bilo peto mjesto 2005., dok su Poljakinje prije dvije godine bile četvrte.

U drugom polufinalu od 20.45 sati sastaju se Norveška i Rumunjska.

>> Rumunjke šokirale Dankinje, u polufinalu i Poljakinje te Nizozemke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije