Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u atletici

Svjetski rekorder David Rudisha odustao od nastupa

Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
31.07.2017.
u 21:56

- Tužan i razočaran moram objaviti da ne dolazim na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Lonodonu zbog istegnuća kvadricepsa - objavio je Rudisha putem društvene mreže Twitter.

Svjetski rekorder na 800 metara, 28-godišnji kenijski atletičar David Rudisha, objavio je u ponedjeljak da je prisiljen odustati od nastupa na Svjetskom atletskom prvenstvu, kojem je domaćin London od 4. do 13. kolovoza.

- Tužan i razočaran moram objaviti da ne dolazim na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Lonodonu zbog istegnuća kvadricepsa - objavio je Rudisha putem društvene mreže Twitter.

Rudisha je aktualni svjetski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik, a upravo je na londonskom stadionu "Queen Elizabeth", gdje će se održati i natjecanja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, na Igrama 2012. postao prvim i jedinim čovjek koji je dionicu od 800 metara pretrčao ispod 101 sekunde, za 1:40.91 minute, u vremenu aktualnog svjetskog rekorda.

Iz vodstva kenijske reprezentacije nisu objavili hoće li umjesto Rudishe putovati neki drugi trkač, a na popisu natjecatelja na 800 metara ostala su im još četvorica: Emmanuel Korir, Michael Saruni, Ferguson Rotich i 19-godišnji Kipyegon Bett.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije