Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJUŠTE REAKCIJE

Svjetski mediji oštro o Superligi: Izdajice, nećemo vam zaboraviti

Foto: Reuters
1/2
20.04.2021.
u 08:03

Čekali su da padne noć da tek tada obznane svoje mračne ideje, kao da su se previše sramili takvo što napraviti po danu. Ali, budimo iskreni, bili bismo potpuno iznenađeni da imaju imali srama..., piše Eurosport

Ne postoji priča novijeg nogometnog doba koja je izazvala takav potres poput ove oko osnivanja Superlige. Netko je negdje u tom lancu podjele novca očito presjekao i izračunao malo drugačije. Ako koncept zaživi, dvanaestorka bi u svjetski nogomet mogla donijeti promjene biblijskih razmjera. Ako je u priči financijski div kakav je JP Morgan, priča sigurno neće završiti tek tako. Iz financijske, poslovne perspektive sve je jasno.

Velike svjetske franšize udružene u jedan projekt jamstvo su globalnog navijačkog interesa, a još važnije, na tu priču sigurno će se zalijepiti najveći ulagači u sport... Sigurno je ekipi u toj priči prezentirana ideja u kojoj će se prihodi od utakmica, televizijskih prava i sponzora dijeliti na puno prihvatljiviji način od dosadašnjeg. Ideja ovakvog monopola, jasno, nije se svidjela institucijama koje su do sada određivale pravila igre. Rijetko koju ideju su svjetski mediji u zadnje vrijeme dočekali na nož tako univerzalnim konsenzusom.

Oni su izdajice...

– Čekali su da padne noć da tek tada obznane svoje mračne ideje, kao da su se previše sramili takvo što napraviti po danu. Ali, budimo iskreni, bili bismo potpuno iznenađeni da imaju imali srama... Ne znamo hoće li uspostaviti svoj plan, no, što god da se dogodi, nešto je uništeno. Nikada ih više nećemo gledati na isti način – optužuje Eurosport.

Na sličan način piše francuski L’Équipe:

– Ako nastave s ovim projektom, nećemo im zaboraviti. Nećemo im zaboraviti ako sada i odustanu. Tih 12 klubova ostat će izdajice. Pokazali su da su spremni ubiti europski nogomet, a sve samo zbog cinizma i pohlepe.

"Jeste ludi? Superliga ubija nogomet", stoji na naslovnici Tuttosporta...

Brojni su i nogometni autoriteti koji su se suprotstavili spomenutoj ideji.

– Zaljubio sam se u nogomet koji pripada navijačima, sa snom da vidim momčad koju volim kako se bori protiv najvećih. Ako se pokrene ova Superliga, ti snovi su gotovi. Vjerujem u poboljšanu verziju Lige prvaka, a ne u natjecanje koje stvaraju bogati krađom onog što su ljudi stvorili – kazao je Ander Herrera, nogometaš PSG-a.

I Macron osudio osnivanje lige

Javio se i legendarni Portugalac Luis Figo:

– Superliga je sve samo ne super. Ovaj pohlepan i opaki potez uništit će esenciju nogometa, ženski nogomet i čitavu nogometnu zajednicu, i to isključivo zbog interesa nekolicine vlasnika klubova koji odavno ne mare za svoje navijače i sve ono što sport predstavlja. Tragično – napisao je Figo na svom Twitter profilu.

Ova ideja uzburkala je duhove i među Liverpoolovim navijačima, a javio se i Jamie Carragher, legendarni nogometaš Redsa.

– Liverpoole, kakva sramota smo postali! Prisjetimo se svih onih koji su prije nas bili u ovom klubu i koji bi bili jednako osramoćeni – istaknuo je Carragher.

Ogorčeni navijači jučer su pak skidali Liverpoolove zastave s Anfielda.

Svoje mišljenje iznio je i naš nogometaš Dejan Lovren:

– Nogomet će u bliskoj budućnosti doći na rub kolapsa. Nitko ne razmišlja o široj slici, nego samo o financijskoj. Vjerujem da još možemo spriječiti ovu neugodnu situaciju...

Ideju o osnivanju Superlige osudio je i britanski premijer Boris Johnson:

– Planovi za europsku Superligu bili bi vrlo štetni za nogomet i mi podržavamo nogometne vlasti u poduzimanju akcije. Udarili bi u srce domaće lige i zabrinuli navijače diljem zemlje... – napisao je Johnson.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron istaknuo je:

– Pozdravljam stajalište francuskih klubova da odbiju sudjelovanje u projektu Superlige koji ugrožava načelo solidarnosti i sportskih zasluga...

>> Pogledajte video o Superligi

Ključne riječi

Komentara 15

MA
Marsi
17:22 20.04.2021.

Mokri snovi pohlepnih globalista...

DU
Deleted user
10:06 20.04.2021.

Prica se po rivi da je Hajduk dobio pozivnicu da se prikljuci Superligi sto su s odusevljnjem prihvatili!!

DU
Deleted user
08:50 20.04.2021.

Ovih 12 klubova treba izbaciti iz Lige pravaka ove godine i suspendirat ih na 3 godine iz svih europskih natjecanja. U svojim zemljama izbaciti ih 3 ranga niže u 4..lige ..Ma koja Superliga, liga za pohlepne! Nogomet je otvoren sportrt nije NBA. Usput zdnji put NBA sam gledao kada je još igrao Kukuč u Bullsima mislim 1998 . godine. Što Amer dirne to se pretvori u go..no!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije