Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene?

Svjetski kup u alpskom skijanju dobiva Grand Slam utrke?

Snježna kraljica, muški slalom
Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2016.
u 16:53

Uoči natjecanja skijaša u Kitzbuehelu, Norvežanin Aksel Lund Svindal vodeći je po zaradi u ovogodišnjem Svjetskom kupu s 372.154,80 švicarskih franaka, što je oko 340.000 eura

Po uzoru na tenis i golf, sportove koji imaju četiri turnira u sezoni koji su važniji i bogatiji od svih ostalih, i Svjetski kup u alpskom skijanju mogao bi dobiti svoje Grand Slam utrke.

Ideja nije nova, ali se ponovno o njoj vrlo ozbiljno raspravlja uoči nastupa skijaša na legendarnom natjecanju u Kitzbuehelu, koja bi bila jedna od utrka na popisu najvažnijih. Uz legendarni Streif, na popisu bi se našle utrke u Wengenu, a ovisno o tome hoće li se skijaški Grand Slam sastojati od četiri ili pet natjecanja, u konkurenciju ulaze Beaver Creek, Bormio i Garmisch-Partenkirchen.

Ideja je da se na spomenutim utrkama dijele udvostručeni bodovi te da one budu i nagradnim fondom najbogatije. Zasada se po novcu koji dijeli natjecateljima najviše izdvaja Kitzbuehel, gdje je ovogodišnji ukupni nagradni fond 645.000 eura, a pobjednici subotnjeg spusta i nedjeljnog slaloma, u kojima se dijeli po 190.000 eura, osvojit će 70.300 eura svaki.

Usporedbe radi, svaki tenisač i tenisačica koji se probiju u 4. kolo ovogodišnjeg Australian Opena zaradit će 200.000 australskih dolara, što je oko 125.500 eura. Pobjednik i pobjednica Australian Opena će zaraditi po 3,8 milijuna australskih dolara, odnosno 2,38 milijuna eura.

Uoči natjecanja skijaša u Kitzbuehelu, Norvežanin Aksel Lund Svindal vodeći je po zaradi u ovogodišnjem Svjetskom kupu s 372.154,80 švicarskih franaka, što je oko 340.000 eura. U konkurenciji skijašica najviše je u ovoj sezoni zaradila Amerikanka Lindsay Vonn. Njezin je utržak od nagrada za plasmane u Svjetskom kupu u ovoj sezoni 268.899.38 švicarskih franaka, odnosno oko 245.650 eura.

>>'Molimo vlasnika BMW-a da ukloni vozilo sa skijaške staze'

Komentara 2

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
17:28 24.01.2016.

EUJanez..hihihihihih Sestra i brat Kostelići u Svjetskom kupu za 16 godna natjecanja imaju 56 pobjeda!!!!!SVI Janezi od početka Svjetskom kupa zajedno 43 !!!!!!!!!!!!!Koliko Kostelići imaju osvojenih Globusa,Olimpijskih i Svjetskih medalja a koliko tvoji Slovenski diletanti zajedno nije potrebno ni raspravljati!Hihihihihihihihihihi.......dali postoji ijedan ozbiljni sport u kojem vi nešto predstavljate!Hihihihihihihihihihih

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:10 24.01.2016.

Grand Slam utrke če imati smisao samo ukoliko na njima nastupaju oni največi majstori u istoriji skijanja poput čuda na skijanju sa 2414 svjetskih bodova u jednoj sezoni Tina Maze ili skijašice sa najviše pobjeda u istoriji Lindsey Vonn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije