Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Superveleslalom

Svindal pobijedio i osigurao mali globus, Kostelić 29., Ullrich 51.

'Ivica Kostelic of Croatia skis during the downhill competition of the men's Alpine Skiing World Cup super combined race at Lauberhorn in Wengen January 18, 2013.     REUTERS/Ruben Sprich (SWITZERLAN
Reuters/Pixsell
03.03.2013.
u 12:57

Iza sebe je ostavio Georga Streitbergera, koji je zaostao 52 stotinke. Na trećem mjestu završio je Talijan Werner Heel

Aksel Lund Svindal pobjednik je superveleslaloma voženog u norveškom Kvitfjellu. Norvežanin je prvi put u karijeri slavio pred domaćom publikom, a ovom pobjedom osigurao je mali kristalni globus u ovoj disciplini, iako do kraja ima još jedna utrka. Ovo mu je bila peta pobjeda ove sezone, ukupno 21. u karijeri. Niz stazu se Svindal spustio u vremenu od minute 29 sekundi i 79 stotinki, a iza sebe je ostavio Georga Streitbergera, koji je zaostao 52 stotinke. Na trećem mjestu završio je Talijan Werner Heel s pet stotinki sporijim vremenom od drugoplasiranog Austrijanca.

Ivica Kostelić startao je 31., a završio je na 29. mjestu s dvije sekunde i 28 stotinki zaostatka za Svindalom. Spomenimo i da je drugi hrvatski predstavnik Max Ullrich završio na 51. mjestu s više od sedam sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku vodeći je i dalje Marcel Hirscher sa 1215 bodova, a samo 29 bodova manje ima Svindal.

Svjetski kup, super G u Kvitfjellu, skijaši, rezultati:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:29.79

2. Georg Streitberger (Aut) +0.52

3. Werner Heel (Ita) +0.57

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.69

...

29. Ivica Kostelić (Hrv) +2.28

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:27 03.03.2013.

Svindal pobijedio i osigurao mali globus, a europska susjeda Tina Maze ima več povjestnih, nezabpravnih i fantastičnih 2074 bodova šest utrka prije kraja Svetskog kupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije