Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaški skokovi

Švicarski Harry Potter protiv Schlierija

Gregor Schlierenzauer
Reuters
28.12.2009.
u 16:07

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice počinje danas u Oberstdorfu. Glavni su favoriti za naslov vodeći u Svjetskom kupu - Švicarac Simon Amman te Austrijanac Gregor Schlierenzauer

– Pobjedu na turneji Četiri skakaonice mijenjao bih za 10 pobjeda u Svjetskom kupu, a i za medalje sa svjetskih prvenstava – rekao je Martin Schmitt, njemački skakač koji je vlasnik zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, no na turneji je dvaput bio “samo” treći. Mnogim skakačima, pogotovo njemačkim i austrijskim, Četiri skakaonice (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck i Bischofshofen) uvijek su bile više od običnog natjecanja. A današnjim natjecanjem u Oberstdorfu počinje 58. novogodišnja turneja. Glavni favoriti za naslov su vodeći u Svjetskom kupu - Švicarac Simon Amman te Austrijanac Gregor Schlierenzauer. Amman, kojeg odmila zovu i švicarski Harry Potter, nada se da će napokon prekinuti prokletstvo turneje Četiri skakaonice. Naime, Švicarac je već dvaput bio blizu osvajanja turneje, no uvijek ga je srušio jedan loš dan.

– Moji su skokovi ove sezone konstantniji nego ikad. No, ni sam ne znam jesam li sazrio za pobjedu – svjestan je svog “nedostatka” Amman.

Schlierenzauera, koji u Svjetskom kupu zaostaje 42 boda za Ammanom, većina ipak smatra glavnim favoritom.

– Odlično sam tempirao formu i mogu osvojiti Četiri skakaonice, to za mene mitsko natjecanje – najavio je Schlierenzauer.

Favorit iz sjene mogao bi biti legendarni Jane Ahonnen koji se vratio iz mirovine.

Pobjeda na svakom natjecanju vrijedit će 6800 eura, a ukupni pobjednik dobit će i subaru imprezu, vrijedan 35.000 eura. Ako, pak, neki skakač ponovi uspjeh Svena Hannavalda iz 2002. te slavi na sve četiri postaje, zaradit će 62.200 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije