Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD PREGAZIO NORVEŠKU

Švicarci umalo opet šokirali Kanađane!

Kanada Švicarska
AFP
19.02.2010.
u 09:14

Reprezentacija Kanade teškom je mukom, tek nakon izvođenja penala, pobijedila Švicarsku s 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) u dvoboju 2. kola u A skupini na olimpijskom hokejaškom turniru u Vancouveru.

Utakmica u kojoj se očekivala pobjeda domaćina Igara u 60 minuta igre umalo se pretvorila u novi šok za kanadske hokejaše u sučeljavanju sa Švicarcima, koji su na Igrama u Torinu prije četiri godine priredili jednu od najvećih senzacija u povijesti hokeja pobjedom protiv Kanađana, tadašnjih branitelja naslova, 2:0 u natjecanju po skupinama.

Nakon što su u ovoj utakmici Kanađani poveli 2:0 golovima Danyja Heatleyja u 10. i Patricka Marleaua u 21. minuti, sve je za domaćine teklo u skladu s očekivanjima. No, Švicarci se nisu predali te je prvo Ivo Ruthemann u 29. minuti smanjio na 2:1, a potom je Patrick von Gunten poentirao 10 sekundi prije kraja druge trećine za 2:2!

U trećoj trećini nije bilo golova, iako su Kanađani u tom dijelu utakmice uputili 18 udaraca, a Švicarci samo tri. Dodatnih pet minuta također nije ponudilo promjenu rezultata, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

U prve tri serije nije bilo gola, a u četvrtoj je najveći kanadski adut Sydney Crosby svladao fantastičnog švicarskog vratara Johana Hillera, a potom je Martin Brodeur, rekorder svih vremena među golmanima u NHL ligi po broju pobjeda i utakmica bez primljenog pogotka, zaustavio pokušaj Martina Plussa za veliko slavlje gledatelja u Vancouveru.

Nakon uvodne pobjede protiv Norveške 8:0, Kanađani su puno teže došli do nove pobjede, ovoga puta vrijedne dva boda, protiv Švicarske koja je, pak, izgubila i drugu utakmicu zaredom, ali baš kao i u porazu od Amerikanaca 3:1 u 1. kolu, nije razočarala. Naprotiv.

Hokejaši Sjedinjenih Država u prvoj su utakmici drugog kola A skupine olimpijskog turnira u Vancouveru pobijedili Norvežane 6:1.

Posljednja je dva gola na utakmici zabio Brian Rafalski, dok je mrežu Skandinavaca u prvoj trećini probili Phil Kessel i Chris Drury. Prvi je gol na turniru, u trećoj trećini za 3:0, zabio Patrick Kane, najveća zvijezda u američkom sastavu. Preostali je, šesti gol za Amerikance, postigao Ryan Malone.

Norvežani, nadpucani 39-15, jedini su gol na utakmici zabili u 29. minuti utakmice s igračem manje na ledu. Precizan je bio Marius Holtet.

Bio je to, nakon startne 3:1 pobjede nad Švicarcima, drugi trijumf igrača Rona Wilsona u Vancouveru.

U 3. kolu gledatelji će u ovoj skupini vidjeti spektakl, dvoboj između Kanade i SAD-a.

 

ZOI, hokej (M), 2. kolo, A skupina:

SAD - Norveška (2:0, 1:1, 3:0)

Kanada - Švicarska 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0)

Redoslijed: 1. SAD 6, 2. Kanada 5, 3. Švicarska 1, 4. Norveška 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije