Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće 21. izdanje umaškog ATP turnira

Svi u Umag! Pozvani Goran, Janica, Bilić...

Ivan Ljubičić (1)
Foto: Mihovil Mijošek/Pixsell
1/5
25.07.2010.
u 20:52

Od tri ovotjedna ATP turnira umaški je igrački najjači – jedini ima trojicu sudionika koji su unutar svjetskog TOP 20 – Nikolaja Davidenka (6), Jurgena Melzera (15) i Ivana Ljubičića (16).

– Umag je idealno mjesto za odmor. Mečevi se igraju navečer, nakon toga kreće noćni život, zabava u neograničenim količinama. A ujutro možeš spavati dulje. Može li bolje? – zapitao se lani Rus Nikolaj Davidenko, koji je spomenuti tjedan završio s naslovom pobjednika. Neće Kolja propustiti turnir ni ove godine. Ponovo dolazi sa suprugom Irinom uživati u čarima Umaga i – umaškog ribolova.

Kolja opet na pecanje

– Organizatori su mi prijašnje dvije godine ispunili želju i lovio sam s pravim profesionalcem. Nadam se da ću to ponoviti – kaže šesti tenisač svijeta, a s njegovim će se pohvalama složiti većina igrača.

Nije slučajno što mnogi od njih na ovom turniru spajaju ugodno s korisnim pa će tako s obiteljima Umag pohoditi i najbolji hrvatski i austrijski igrač, Ivan Ljubičić i Jurgen Melzer. Austrijanac, koji je ove godine igrao polufinale Roland Garrosa, a jučer osvojio ATP turnir i u Hamburgu, u Umag dolazi u pratnji djevojke Mirne Jukić, a na turniru je u kvalifikacijama već uspješno nastupio njegov brat Gerald. Svi će oni uživati u turniru, ali i u događajima oko njega.

A njih je više nego ikad.

– Ljudi su prepoznali našu ponudu i ove godine bilježimo više rezervacija nego ikad. U drugoj polovici tjedna očekujemo mnogo osoba iz javnog i političkog života te niz gospodarstvenika. Kao i prijašnjih godina, naš glavni pokrovitelj je predsjednik RH pa će tako gospodin Ivo Josipović u nedjelju predati pokal novom pobjedniku turnira. Najavljen je dolazak i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, no još nemamo potvrdu za to. Mnogo smo poziva uputili i članovima Vlade, no zasad nemamo potvrdu tko će i kada doći – kaže direktor turnira Vanja Božičković i dodaje:

Pozivnice i Janici i Goranu

– Pozivnice za dolazak na završnicu uputili smo brojnim bivšim i sadašnjim sportašima – Goranu Ivaniševiću, Janici Kostelić, Željku Franuloviću, bivšem wimbledonskom pobjedniku Richardu Krajiceku, Blanki Vlašić, Sandri Paović, Slavenu Biliću, Zvonimiru Bobanu, Igoru Štimcu... Naravno, neki od njih neće doći zbog obaveza, no mnogi će ovdje provesti ugodan vikend – najavljuje Božičković, koji je s teniske strane napravio odličan posao.

Naime, od tri ovotjedna ATP turnira (Atlanta, Gstaad i Umag) hrvatski je igrački najjači i jedini ima trojicu tenisača iz svjetskoga TOP 20. Sudionici turnira ukupno su osvojili 59 ATP naslova. Ima li bolje pozivnice...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije