Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je bolji?
Povratak na članak

Svi treneri htjeli bi LeBrona, ali bi zadnji šut dali Michaelu Jordanu

Ako bismo ocjenjivali eleganciju, MJ svakako bi bio u prednosti jer to kako je on šutirao, prodirao i postizao koševe bilo je motoričko savršenstvo.

Komentari 8

CA
Calvin
14:12 13.06.2017.

Dakle, prijavio sam se na ovaj VL, samo da mogu ispravit nebuloze ovog "novinara"! Svaka čast, odupirao sam se pročitanim glupostima već godinama, al ste napokon uspjeli... 1. - "Michael Jordan..., 10 puta bio je najbolji strijelac lige, doduše uu vrijeme kada se ipak igralo za nijansu slabije u obrani nego danas." ŠTAAA?!?!? Bad Boy Pistonsi, NY Knicksi, Philla su igralu slabiju obranu od ... KOGA?!?! Današnjih Indiane i Atlante?!?! Da ne govorim koliko su sama pravila danas pogodnija za mimoze poput Wadea, LBJ-a, Hardena i sl... (googlajte "hand-check rule") 2: - "Ako bi pak kriterij bila silina, onda je LeBron igrač s kojim se nitko u povijesti NBA lige ne može mjeriti." Je l'?? A Wilt, Shaq, K.Malone,M.Malone, Wes Unseld....?? Ako sam spomenuo neke nepoznate, slobodno googlaj... 3. - "A LeBron nije imao ni približno tako kvalitetnu posadu i trenere." CLE je momčad složena od 4 PRVA picka na draftu (a da im je Bogut ostao zdrav, bilo bi ih 5), i po jednim 2., 3., i 4. + potpisali su SVE moguće Free Agente, zbog čega i jesu daleko najskuplja momčad lige!. Da ne govorim o tome s kim je igrao u MIA..... i sve to u vrijeme povijesno najlošije istočne konferencije 4. - "Boggy Knight" Ozbiljno? Nema se para za lektore, ni vremena za provjere napisanog teksta, jel da?

VL
CA
Calvin
14:15 13.06.2017.

5. - "Dakle, vrijeme je na njegovoj strani jer se čini da će sporije stariti od Jordana" Iskreno ne znam po čemu je ovo novinar zaključio. Ako išta možemo govoriti o istrošenosti tijela nakon 14 sezona sa preko 50.000 odigranih min.... 6. - "onda će to biti pravi trenutak za referendumsko pitanje “Je li LBJ već sada veći od MJ-a?”" Zar se ne bi prvo trebali provest referendumi: da li je LBJ veći od Russella, Birda, Magica, Kareema, Duncana, Wilta, Shaqa....? 7. - "No, isto tako treba reći da je LeBron u stanju svaku današnju NBA momčad uvesti u doigravanje, čak i ovogodišnje Brooklyn Netse, jer je tjelesno najmoćniji vanjski igrač koji se ikada pojavio." Jel to, za playoff, mišljenje novinara ili citira nekoga? I ovo za najmoćnijeg vanjskog... čuj, godinama je igrao i četvorku. Ovdje se ustvari radi o klasičnom Recency bias-u – gdje ljudi misle da je ono čemu oni svjedoče "najbolje ikad". To se zna desiti i u umjetnosti, filmovima, pogotovo glazbi. Samo primjera radi, ISTA, IDENTIČNA debata se vodila prije 7 god (2010) sa K. Bryantom koji je došao do svog 5 prstena iz 7 finala (3. uzastopnog), ali brijem da "novinar" tada još nije počeo pratiti NBA ligu....

VL
HR
hrvatin
14:15 13.06.2017.

Gospodine novinaru vi nemate pojma o kosarci ni igracima,Nadrobili ste masu gluposti u ovom tekstu.Od 1991 do 1998 gledao sam SVAKU utakmicu Bullsa i siguran sam da nitko tko je ikadaigrao kosarku nije niti Blizu Michaelu Jordanu a ako bass hocete igrom i kvalitetom mu je najblizi Kone Bryant.Napisali ste da se u Jordanovo vrijeme igrala slabija obrana!?.Protivnici Bullsa su tada postizali 70 do 80 koseva a pogledajte sada broj koseva po utakmici.Postize se i po 140 koseva jer je kvaliteta nba lige znatno opala.Svi timovi koje je Bulls pobjedjivao u finalima su bili jaci nego danasnji Cleveland a Bulls iz 1996-do 1998 bi smrvio i ovog Golden Statea koji bi i ove godine izgubio titulu da nije doveo Duranta koji je trenutno Bolji od lebrona i svih ostalih.Michael Jordan je bio i ostao vanzemaljac.Komentatori koji su tada komentirali utakmice su nazivali igrace Bullsa wild released dobermans aludirajuci na savrsenu obranu koju je Bulls igrao,a Michaela ionako nitko nije mogao cuvati.U usporedbi s njim Lebron izgleda kao bager od tisucu konjskih snaga koji rusi sve pred sobom ali nije vodja i nema virtuoznost koju je imao Jordan.Kada ste vec spomenuli Pippena ,on je nakon Bullsa promijenio nekoliko timova sto je dokaz da je njegova kvaliteta uvijek bila precijennjena jer je imao vise izgubljenih lopti nego sto je postizao koseva.U danasnjem Clevelandu Lebron ima nekoliko super zvijezda,Irvinga koji je superstar,Kevin love isto tako,pa Jr smith,...

VL
AI
AirMax2
07:42 13.06.2017.

u jordanovo vrijeme se igrala slabija obrana nego danas? je li novinar pijan?

VL
HR
hrvatin
14:27 13.06.2017.

Kao primjer usporedbe sportasa iz drugih sportova naveli ste ronalda i pelea.A gdje je Messi koji je po misljenju 90 posto najboljih nogometnih strucnjaka,najbolji svih vremena.Real igra za Ronalda a Messi igra za Barcelonu.

VL
HR
hrvatin
14:47 13.06.2017.

Mozete li imenovati barem jednog trenera koji bi radije uzeo lebrona nego jordana,kad ste vec napisali da bi svi treneri htjeli lebrona.Kladio bi se da bi jordan i danas pobijedio lebrona jedan na jedan.

VL
KT
komen_tar
23:25 12.06.2017.

Dobra analiza, ali nitko nikad nece imati utjecaj ne samo na kosarku, vec i na cijeli svijet kao sto ga je imao Mr. Air, pa ce zbog toga uvijek biti GOAT!!!

VL
Avatar Srbinator
Srbinator
00:54 18.06.2017.

jako nestrucan text. da ne ponavljam argumente gore jer svi stoje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.