Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE U NOGOMETU

Svi su zgroženi primitivnim ponašanjem, nedopustivo je što su napravili sutkinji

Foto: Screenshot/Telesol Diario
1/2
27.03.2019.
u 15:23

"Bilo da je riječ o muškarcu ili ženi koja je napadnuta, to se ne smije dogoditi. Ali neću odustati. Nastavit ću. Teško je biti žena u nogometu, ali ja neću odustati. Nadam se da ću i ovog vikenda suditi", dodala je Paz.

Rosana Paz, jedna od pomoćnih sutkinja na utakmici između Marquesada i San Martina u šestom razredu argentinskog nogometa, napadnuta je kipućom vodom u posljednjim minutama utakmice.

Dogodilo se to dvije minute prije kraja utakmice, dok je domaća momčad vodila s 1: 0, kada je drugi pomoćni sudac donio odluku koja nije išla na ruku domaćina. 

Paz je objasnila što se dogodilo: "Osjećala sam kako mi bacaju kipuću vodu po leđima. Pozvala sam suca i zamolila da se donese hladna voda kako bi se smirila opeklina. Željeli su prekinuti igru, ali smo postigli dogovor i odlučili nastaviti". 

Paz je odvezena u bolnicu gdje joj je liječnik rekao da ima "ozbiljnu opeklinu".

"Bilo da je riječ o muškarcu ili ženi koja je napadnuta, to se ne smije dogoditi. Ali neću odustati. Nastavit ću. Teško je biti žena u nogometu, ali ja neću odustati. Nadam se da ću i ovog vikenda suditi", dodala je Paz.

>>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
15:58 27.03.2019.

Molim poštovanu Daliju Oređković da se očituje o ovom problemu...jer ipak ona ima mnogo čega reći i u ovoj situaciji......garantiram i jedva čekam

KO
komunikolog
15:45 27.03.2019.

Gospođo Paz, ne brinite se, ovaj tekst je pročitala Jelena Veljača.

Avatar Django
Django
16:04 27.03.2019.

Evo kako se radi nešto iz ničega. Dakle, kipućom vodom je prolivena osoba koja je sudila utakmicu protivno mišljenju osobe koja je navijač jedne od momčadi. Situacija, koja se u tisućama varijanti ponavlja u tisućama utakmica, pogotovo nižerazrednih, diljem svijeta. Ali ne! Odmah se, protivno kontekstu događaja, konstruira druga istina, po kojoj je primitivni mužjak napao slabu ženu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije